ALG_STUDIEGIDSEN_head_large.jpg

Studiegidsen Informatica

Ben je je aan het oriënteren op een studie informatica, informatiekunde, computer science of software engineering? Wij willen jou graag de informatie aanbieden die je nodig hebt voor het maken van jouw studieplannen. Naast de informatie over ons onderwijs en opleidingen die wij op onze website publiceren, bieden wij deze informatie ook aan in een studiegids. In deze gids staat alle opleidingsinformatie, tentamen- en begeleidingsinformatie en een overzicht van de cursussen opgenomen. Wil je je aanmelden voor een cursus of opleiding? Dat kan via deze website waarop alle actuele informatie en wijzigingen telkens worden gepubliceerd.

De wereld digitaliseert in rap tempo. Informatica en kunstmatige intelligentie spelen een belangrijke rol als het gaat om de technische aspecten van deze digitalisering. Met de bachelor Informatica van de Open Universiteit kun je aan de slag als adviseur, programmeur, ontwerper of beheerder van ICT-toepassingen.

Studiegids aanvragen

Aan welke eisen moet een goed informatiesysteem voldoen? Hoe implementeer je het gebouwde informatiesysteem in een bedrijfssituatie? En hoe creëer je een strategische voorsprong op concurrenten door de toepassing van ICT? Ontwikkel jezelf optimaal als ICT-professional met de Bachelor Informatiekunde van de Open Universiteit!

Studiegids aanvragen

Ben jij toe aan een serieuze verdiepingsslag op het vlak van softwaretechnologie en informatiesystemen? Met de Master Computer Science van de Open Universiteit groei je uit tot een academisch ingenieur en expert. Iemand die optimaal gebruik maakt van wetenschappelijk verantwoorde methoden en technieken om elke bestaande en nieuwe uitdaging het hoofd te kunnen bieden!

Studiegids aanvragen

Sta jij te popelen om als ambitieuze IT’er de stormachtige ontwikkelingen en uitdagingen op hardware- en softwaregebied het hoofd te bieden? En wil je daarvoor een flinke verdiepingsslag maken en voortborduren op de kennis die je in de bachelor opdeed? Dan is de Master Software Engineering van de Open Universiteit precies datgene wat je zoekt!

Studiegids aanvragen

Hoe verbeter je diensten, processen en producten met AI? Zonder de veiligheid en privacy van mensen uit het oog te verliezen? Onze master Artificial Intelligence stoomt je klaar voor de toekomst met AI. Je leert zélf data- en modelgebaseerde AI-programma’s evalueren, ontwerpen en implementeren op een academische, ethische en transparante wijze.

Studiegids aanvragen

Wil je als business analist, procesmanager of ICT-consultant beter kunnen inspelen op de stormachtige ontwikkelingen in de informatie- en internettechnologie? En tegelijk doorgroeien naar een bredere en meer verantwoordelijke functie op WO-niveau? De Master Business Process Management and IT van de Open Universiteit opent deuren voor je!

Studiegids aanvragen