Bachelor afstudeertraject
-
Cultuurwetenschappen
-
CB9806
-
15 EC
-
Vanaf € 1152
-
Voor dit product gelden ingangseisen
Inhoud
In dit afstudeertraject word je daarom beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld een probleemstelling, , een tussentijdse presentatie van de onderzoeksresultaten, een onderzoeksverslag met een academische samenvatting, en een eindproduct naar keuze (binnen een gegeven bandbreedte). Daarbij kan je denken aan een (concept)artikel voor het academische tijdschrift LOCUS, een meer populairwetenschappelijke tekst, een beleidsplan, een podcast, een adviesrapport, een tentoonstellingsplan, etc. Dit eindproduct gaat vergezeld van een reflectieverslag.
Het Bachelor Afstudeertraject wordt gekoppeld aan de themablokken in het curriculum van de bachelor: ‘Digitale transities in cultureel erfgoed’, Stigma, gezondheid en cultuur, ‘Diversiteit en inclusie’, en ‘Techniek, media en cultuur’.
Voor elk themablok wordt een afstudeertraject ingericht rondom een wat meer specifiek toegespitst afstudeeronderwerp. Als student maak je een keuze voor een van deze afstudeeronderwerpen. Daarbinnen kies je vervolgens, in overleg met de begeleidende docent, een eigen onderzoeksonderwerp.
De afstudeeronderwerpen voor het academiejaar 2025-2026 zijn de volgende:
- Positie en identiteit van de patiënt, vroeger en nu (gerelateerd aan themablok ‘Stigma, gezondheid en cultuur’)
- Digitale interviewcollecties als cultureel fenomeen (gerelateerd aan themablok ‘Digitale transities in cultureel erfgoed’)
- Cultuur, diversiteit en inclusie (gerelateerd aan themablok ‘Diversiteit en inclusie’)
- Robot, cyborg, avatar (gerelateerd aan themablok ‘Techniek, media en cultuur’)
Meer informatie over deze afstudeeronderwerpen vind je op de cursussite.
Ingangseisen
Begeleidingsvorm
Bij dit afstudeertraject horen meerdere verplichte bijeenkomsten (de data worden bekendgemaakt via de cursussite). Je wordt geacht gelijk op te werken met medestudenten die voor een afstudeertraject rond hetzelfde themablok hebben gekozen. Op vooraf vastgestelde data moet je onderdelen aanleveren en presenteren. Tussendoor is er geregeld contact met de inhoudelijke begeleiders, bijvoorbeeld via een terugkerend online-spreek(half)uur.
Docenten
- Digitale interviewcollecties als cultureel fenomeen: mw. dr. Susan Hogervorst
- Cultuur, diversiteit en inclusie: wordt later nog bekend gemaakt
- Robot, cyborg, avatar: dhr. prof. dr. Eddo Evink en dhr. dr. Tom Giesbers.
Per thema is er een examinator die, in samenspraak met de begeleidende docent, het eindcijfer bepaalt.
Scriptiecoördinator: mw. dr. Nele Beyens.