null Psychologische gespreksvoering

Psychologische gespreksvoering

  • Psychologie
  • PB1122
  • 5 EC
  • Vanaf € 384
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.


Inhoud

In de rol van vriend, vriendin, partner, ouder, kind, collega, of in andere rollen in de werksituatie heb je waarschijnlijk al anderen geholpen, door een luisterend oor te bieden, raad te geven, steun te geven. Hierbij heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat hulp bieden niet gemakkelijk is: in de ingewikkelde context van de persoonlijke relatie is het zoeken naar de juiste toon, de juiste adviezen, de juiste balans tussen geven en nemen. Je hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat je slecht in staat bent het probleem van de ander op te lossen. Je weldoordachte adviezen worden zelden opgevolgd.

In deze cursus maak je kennis met de vaardigheden die verder reiken dan wat je als vriend/vriendin/collega gewend bent te gebruiken. Dat doen we in de eerste plaats door in te gaan op je rol als psychologisch hulpverlener: waarin verschilt de psychologische hulpverlening van andere vormen van hulpverlening? Wat is een professionele houding en hoe draagt die bij aan een succesvolle hulpverlening?

In de tweede plaats leer je in deze cursus de vaardigheden aan die je als professionele psychologische hulpverlener kunt inzetten. Binnen de context van een hulpverleningsgesprek leer je om de basis te leggen van een therapeutische werkrelatie, door het hanteren van gespreksdoelen en het gebruik van luistervaardigheden. Je leert het gesprek zodanig vorm te geven dat je je cliënt helpt de eigen problematiek te onderzoeken zodat deze zelf tot nieuwe inzichten komt. Je leert de problematiek te duiden aan de hand van psychologische theorieën en gebruikt deze om je eigen referentiekader vorm te geven.

Practicum
De cursus Psychologische gespreksvoering combineert afstandsonderwijs met de intensieve leerervaring van het practicum. De theorie lees je in een tekstboek, waarbij je met opdrachten en aanvullende tekst in de online leeromgeving wordt geholpen de relevante concepten te begrijpen. Je oefent zelfstandig nieuwe gespreksvaardigheden met een interactieve online tool, iSpot, waarin je de webcam gebruikt om levensecht te reageren op videofragmenten. In een periode van 10 weken volg je samen met medestudenten het practicum op een studiecentrum, waarbij plenaire bijeenkomsten met je docent worden afgewisseld met bijeenkomsten in drietallen. In goed voorbereide rollenspelen voer je met je medestudenten gesprekken waarbij je zowel in de rol van cliënt als in de rol van psycholoog ervaart hoe het toepassen van luistervaardigheden en het gebruik van nuancerende gespreksvaardigheden je cliënt helpt om tot nieuwe inzichten te komen. In reflectieverslagen kijk je terug op de gesprekken die je hebt gevoerd, waarbij je van je docent persoonlijke feedback krijgt om aan je eigen leerdoelen verder te werken.

Leerdoelen
Nadat je deze cursus hebt afgerond, kun je in een psychologisch hulpverleningsgesprek op een professionele manier een houding aannemen en gespreksvaardigheden toepassen zodanig dat de cliënt geholpen wordt om meer inzicht en overzicht te krijgen ten aanzien van zijn psychische problemen, waardoor een verandering van beleving en gedrag mogelijk gemaakt wordt. (algemeen leerdoel)

Meer specifiek kun je:
- met behulp van houding en gespreksvaardigheden een vertrouwensrelatie opbouwen waarbinnen de cliënt zich veilig voelt om zich te uiten over de psychische problematiek
- in een probleemverhelderend gesprek de relevante factoren in persoon, gedrag en omgeving uitvragen door het doelgericht toepassen van de basisgespreksvaardigheden
- de informatie uit een probleemverhelderend gesprek vanuit wetenschappelijke theorieën analyseren en op het eigen referentiekader reflecteren.- in een probleemnuancerend gesprek met behulp van de vaardigheden de beleving ruimte geven en de cliënt helpen zijn referentiekader te verbreden, zodat een nieuw perspectief op het probleem ontstaat
- van de gevoerde gesprekken via videofragmenten, mondeling en schriftelijk verslag doen voor een publiek van vakgenoten (peers).
- kritisch reflecteren op het verloop van de gevoerde gesprekken en daarbij de invloed van de eigen houding en de toepassing van gespreksvaardigheden op het bereiken van de gespreksdoelen betrekken.
- het leerproces van medestudenten ondersteunen door gesprekken te observeren en feedback te geven op het gebruik van houding en gespreksvaardigheden aan de hand van individuele leerdoelen.

Ingangseisen

Je moet de propedeuse psychologie afgerond hebben. Daarnaast moet je in de postpropedeuse ten minste 50 studiepunten hebben behaald én de cursus Gespreksvoering hebben afgerond. Een goede actieve beheersing van de Nederlandse taal is vereist. Als je bent vrijgesteld voor de cursus Gespreksvoering maar moeite hebt met gespreksvaardigheden, adviseren we je die cursus voorafgaand aan de cursus Psychologische gespreksvoering te doen. Je kunt je gespreksvaardigheden ook opfrissen met de opfriscursus Gesprekstechnieken, waartoe alle studenten toegang hebben in de online leeromgeving.

Volg je een schakelprogramma, dan heb je ten minste 15 studiepunten afgerond waaronder de cursus Onderzoekspracticum inleiding onderzoek.

Toelichting aanmelden

Deze cursus heeft twee vaste startmomenten: kwartiel 2 (start op 18 november 2024) en kwartiel 4 (start op 28 april 2025). Meld je voor deze cursus aan zodra je aan de ingangseisen voldoet in verband met het verplichte practicum.

Deze cursus maakt deel uit van het cursuspakket van de Open Universiteit voor het behalen van de Basisaantekening Psychodiagnostiek van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Bij deze cursus zijn practicumbijeenkomsten in diverse studiecentra (zie onder tabblad Begeleiding). Het aantal plaatsen is beperkt. Houd er in je studieplanning dus rekening mee dat er bij deze cursus minder flexibiliteit mogelijk is dan bij andere cursussen!
De aanmelding voor de verplichte practicumgroepen verloopt als volgt:
- De indeling in practicumgroepen wordt al in gang gezet nadat je je hebt aangemeld voor de cursus (dit is dus ná je aanmelding, maar vóórdat je officieel bent ingeschreven voor de cursus).
- Voldoe je op het moment van aanmelden aan de ingangseisen? Dan krijg je een geautomatiseerd bericht bij welke practicumgroep je bent ingedeeld. De practicumgroepen vinden in verschillende kwartielen plaats in verschillende studiecentra van de Open Universiteit in Nederland en België. Informatie vind je onder tabblad Begeleiding. In principe word je ingedeeld bij het dichtstbijzijnde studiecentrum op basis van je woonplaats.
- Zijn alle plekken bezet, dan wordt de aanmelding gesloten.
- Sta je op de wachtlijst en er valt iemand anders uit, dan kun je in het betreffende kwartiel alsnog deelnemen aan de cursus. Daarover word je in dat geval persoonlijk geïnformeerd door een studieadviseur.
- Komt er geen plek vrij, dan schuift je aanmelding op naar het volgende kwartiel waarin de cursus wordt gegeven.
Neem contact op met een studieadviseur van Psychologie als je vragen over je planning hebt.

Begeleidingsvorm

Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

De cursus heeft verplichte practicumbijeenkomsten. Aanmelden voor de practicumbijeenkomsten is verplicht en is mogelijk zodra je toegang hebt tot de online leeromgeving.
De begeleiding van de practicumbijeenkomsten is in handen van verschillende practicumdocenten. Deze docenten begeleiden je tijdens de practicumbijeenkomsten en bij het doorlopen van de cursus in de online leeromgeving.

De faculteit behoudt zich het recht voor om groepen samen te voegen of te annuleren als er te weinig deelnemers zijn. Je krijgt via de studieadviseur van de faculteit Psychologie bericht of een groep geannuleerd wordt. Je kunt vervolgens kiezen voor een ander studiecentrum waar nog plaats is. Als er geen plaats meer is, kun je toegevoegd worden aan een nieuwe groep in een ander kwartiel. De faculteit voert de praktische organisatie uit rond annuleren en verplaatsen van groepen.

De plenaire bijeenkomst 1 en plenaire bijeenkomst 2 vinden plaats in cursusweek 1-3. In cursusweek 3-6 vinden twee zelf te plannen bijeenkomsten) plaats in subgroepen (drietallen). Een plenaire intervisiebijeenkomst vindt plaats in week 7. In cursusweek 8-9 plan je samen met je subgroep opnieuw twee bijeenkomsten. In cursusweek 10 vindt de laatste plenaire intervisiebijeenkomst plaats.

Let op: dit is qua planning een intensieve cursus. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met de zelf te plannen fysieke bijeenkomsten van jouw subgroep. Werkafspraken of vakantie zijn geen geldige reden om een plenaire bijeenkomst of een bijeenkomst in de subgroep te mogen missen. Het is niet mogelijk om online aan bijeenkomsten deel te nemen, alle bijeenkomsten (plenair en subgroep) zijn fysiek. Gezien de strakke planning geldt in alle kwartielweken van de cursus een studielast van 12-14 uur per week.



Begeleidingsbijeenkomsten


Studiecentrum Amsterdam
kwartiel 2 - begeleider nog nader bekend te maken
GROEP 1 DEZE GROEP IS VOL
Week 1: wo 20-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 14:00-17:00 uur
Week 2: za 30-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 11:00-14:00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: za 11-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 11:00-14:00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: ma 27-01-2025 / plenaire bijeenkomst /14:00-17:00 uur

Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr. S. Rasquin
GROEP 2 DEZE GROEP IS VOL
Week 1: wo 20-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur
Week 2: wo 27-11- 2024 / plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 08-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 29 jan 2025 / plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: - nader bekend te maken
GROEP 1
Week 1: di 29-04-2025 / plenaire bijeenkomst / 13:00-16:00 uur
Week 2: ma 12-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 14:00-17:00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 11-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 14:00-17:00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: ma 30-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 14:00-17:00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.drs. M. van Hoften
GROEP 2
Week 1: di 29-04-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 2: di 06-05-2025/ plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: di 10-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: di 01-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Antwerpen
DEZE GROEP IS VOL
Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr. A. Grauvogl
Week 1: wo 20-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 11.00-14.00 uur
Week 2: za 30-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur
Week 3: zelf plannen / geen bijeenkomst
Week 4: zelf plannen / geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen / geen bijeenkomst
Week 6: zelf plannen / geen bijeenkomst
week 7: zelf plannen / geen bijeenkomst
Week 8: za 11-01- 2025 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur
Week 9: zelf plannen
Week 10: zelf plannen
Week 11: za 01-02-2025 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Eindhoven
DEZE GROEP 1 IS VOL
Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr. A. Mengelers
Week 1: wo 20-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur
Week 2: wo 27-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 08-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 29-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur

Kwartiel 2- begeleider mw. P. Vermij MSc LLM
DEZE GROEP 2 IS VOL
Week 1: do 21-11-24 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 2: do 28-11-24/ plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: do 16-01-2025 / plenaire bijeenkomst /18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: do 13-02-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr. C. Henquet
GROEP 3
Week 1: di 19-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 2: di 26-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: di 07-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: di 28-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Kwartiel 4 -begeleider: mw. P. Vermij MSc LLM
GROEP 1
Week 1: di 29-04-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 2: di 06-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: di 10-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: di 01-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.dr. J. Boselie
GROEP 2
Week 1: za 03-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 2: za 10-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: za 14-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: za 05-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Groningen
Kwartiel 2 - begeleider: dhr.dr. M. Hommes DEZE GROEP IS VOL
Week 1: do 21-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18:00 tot 21:00 uur
Week 2: do 28-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18:00 tot 21:00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: do 09-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18:00 tot 21:00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: do 30-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18:00 tot 21:00 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Leuven
Kwartiel 4 - begeleider: mw.dr. A. Grauvogl
Week 1: wo 30-04-2025 / plenaire bijeenkomst / 11.00-14.00 uur
Week 2: za 10-05- 2025 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur
Week 3: zelf plannen / geen bijeenkomst
Week 4: zelf plannen / geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen / geen bijeenkomst
Week 6: zelf plannen / geen bijeenkomst
week 7: za 14-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: za 05-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Nijmegen DEZE GROEP IS VOL
Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr. H. Gerger
Week 1: wo 20-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 17:00-20:00 uur
Week 2: wo 27-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 17:00-20:00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 08-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 17:00-20:00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 29-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 17:00-20:00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.dr. I. Hulshof
Week 1: di 29-04-2025 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur
Week 2: di 06-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20:30 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: di 10-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: di 01-07--2025 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten


N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Rotterdam
Kwartiel 2 - begeleider: mw.drs. R. Schoop
GROEP 1 DEZE GROEP IS VOL
Week 1: za 23-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 2: za 30-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: za 11-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: za 01-02-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.drs. R. Schoop
GROEP 1
Week 1: za 03-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 2: za 10-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: za 14-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: za 05-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 9.30-12.30 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.dr. S. Rasquin
GROEP 2
Week 1: wo 07-05-2025/ plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur
Week 2: wo 14-05-2025/ plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 18-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 09-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 14.00-17.00 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Utrecht
Kwartiel 2 - begeleider nog nader te bekend te maken
GROEP 1 DEZE GROEP IS VOL
Week 1: wo 20-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 13.00-16.00 uur
Week 2: wo 27-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 13.00-16.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 08-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 13.00-16.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 29-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 13:00-16:00 uur

Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr. R. Lambermont MSc
GROEP 2 DEZE GROEP IS VOL
Week 1: do 21-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 2: do 28-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: do 09-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: do 30-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

Kwartiel 2 - begeleider: mw.drs. E.Bakker
GROEP 3GROEP IS VOL
Week 1: di 19-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur
Week 2: di 26-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: di 07-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: di 28-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 10.00-13.00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.dr. Buwalda
GROEP 1
Week 1: wo 07-05-2025 / plenaire bijeenkomst /18.00-21.00 uur
Week 2: wo 14-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-.21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 18-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 09-07-2-25 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: dhr.dr. J. Kuntze
GROEP 2
Week 1: do 15-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 18:00-21:00 uur
Week 2: do 22-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: do 26-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: do 17-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.drs. E. Bakker
GROEP 3
Week 1: di 06-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 11.00-14.00 uur
Week 2: di 13-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 11.00-14.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: di 17-06-2025/ plenaire bijeenkomst / 11.00-14.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: di 08-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 11.00-14.00 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten

Studiecentrum Zwolle
Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr. E. de Hullu
GROEP 1 DEZE GROEP IS VOL
Week 1: gecombineerd met week 2
Week 2: do 28-11-2024 / dubbele plenaire bijeenkomst / 15:00-21:00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: do 09-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18:00-21:00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: do 30-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18:00-21:00 uur

Kwartiel 2 - begeleider: mw.dr.drs. S. Wouters
GROEP 2 DEXE GROEP IS VOL
Week 1: wo 20-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 2: wo 27-11-2024 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
week 7: wo 08-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 29-01-2025 / plenaire bijeenkomst / 18.00-21.00 uur

Kwartiel 4 - begeleider: mw.dr. E. de Hullu
GROEP 1
Week 1: gecombineerd met week 2
Week 2: do 08-05-2025 / dubbele plenaire bijeenkomst / 15:00-21:00 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: do 12-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 18:00-21:00 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: do 03-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 18:00-21:00 uur

Kwartiel 4 - begeleider nog nader bekend te maken
GROEP 2
Week 1: wo 30-04-2025 / plenaire bijeenkomst / 17.30-20.30 uur
Week 2: wo 07-05-2025 / plenaire bijeenkomst / 17:30-20:30 uur
Week 3: zelf plannen
Week 4: geen bijeenkomst
Week 5: zelf plannen
Week 6: geen bijeenkomst
Week 7: wo 11-06-2025 / plenaire bijeenkomst / 17:30-20:30 uur
Week 8: zelf plannen
Week 9: zelf plannen
Week 10: wo 02-07-2025 / plenaire bijeenkomst / 17:30-20:30 uur

N.B. Bij alle bijeenkomsten geldt een 100% aanwezigheidsverplichting, ook in de weken met zelf te plannen bijeenkomsten


Docenten

Examinator: mw. dr. Andrea Grauvogl,
plv examinator : mw. dr. Monique van de Ven en plv examinator: mw. dr. Saskia Wouters.


Tentamenvorm

Practicum en opdracht.

Tentamendata

Practicum: volgens afspraak.
Opdracht: volgens afspraak.

Cursusmateriaal

- De online leeromgeving biedt het kader voor de cursus, instructie, documenten en opdrachten.
- Tekstboek: Lang, G., & Van der Molen, H. T. (2020). Psychologische gespreksvoering. Een basis voor hulpverlening (18e, herziene druk). Boom.

Digitale leeromgeving

Na inschrijven kun je gebruikmaken van de online leeromgeving. De online leeromgeving is een onmisbaar onderdeel van deze cursus.