ALG_STUDIUM_GENERALE_succesvol_innoveren_head_large.jpg

Succesvol innoveren:
zo doe je dat!

Zaterdag 7 oktober - SCHUNCK Heerlen 14.00 - 15.00 uur


Innoveren is een mooie term voor vernieuwen. Elk bedrijf, van multinational tot de bakker om de hoek, moet blijven innoveren om te overleven, zeker in deze tijden van klimaatcrisis, energietransitie en digitale transformatie. Dat is nog niet zo eenvoudig. Want vernieuwing brengt vaak spanning en onrust met zich mee.

Wat zijn de voorwaarden voor succesvolle innovatie?

Volgens hoogleraar Petra de Weerd-Nederhof begint het allemaal met veerkracht, het vermogen van teams en individuele medewerkers om met veranderingen om te gaan. Nu beschikt natuurlijk niet iedereen van nature over evenveel veerkracht. Het goede nieuws: je kúnt het ontwikkelen. Hoe je dat doet, daar weet innovatiedeskundige De Weerd-Nederhof zelf alles van. Na zwaar persoonlijk verlies werd ook zij gedwongen te werken aan haar eigen veerkracht.

Over prof. dr. ir. Petra de Weerd-Nederhof 

Prof. dr. ir. Petra de Weerd-Nederhof (1967) is sinds 2022 decaan van de faculteit Bètawetenschappen aan de Open Universiteit en hoogleraar Innovatie van technologie-gedreven ecosystemen. Hiervoor was De Weerd-Nederhof vanaf 1990 werkzaam bij de Universiteit Twente, achtereenvolgens als docent, universitair hoofddocent Nieuwe Productontwikkeling (specialisatie innovatiemanagement), opleidingsdirecteur bedrijfskunde-opleidingen, hoogleraar Organisatie van Innovatie, directeur Twente Graduate School en vakgroepvoorzitter NIKOS, Entrepreneurship, Strategy and Innovation Management. Zij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en promoveerde op management van productontwikkeling. Tussen 2003 en 2015 was De Weerd-Nederhof hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Creativity and Innovation Management.