Certified Professional Course Design Thinking: A Guide for Managers

MC4712_head_large.jpg

Certified Professional Course Design Thinking: A Guide for Managers

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Nederlands
 • Certificaat
 • Start: doorlopend
 • € 1.500,- (eenmalig)
 • Volledig online
 • Stapelbaar en bouwblok voor MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
In deze Professional Course ga je aan de slag met de Design Thinking methode en leer je hoe je deze kunt toepassen om oplossingen voor complexe problemen te ontwikkelen.  


Voor wie is de opleiding bedoeld?

 • Personen met vier jaar relevante werkervaring op hbo of WO-niveau, die een managementfunctie ambiëren en hun kennis willen verrijken met bedrijfskundige kennis op master niveau
 • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
 • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
 • Personen die willen leren hoe ze in de toekomst innovatieve oplossingen kunnen ontwikkelen, rekening houdend met een diversiteit aan stakeholders
Design thinking wordt steeds meer gebruikt in zowel het bedrijfsleven als binnen overheden om oplossingen te ontwikkelen voor complexe problemen. In de professional course Design Thinking: A Guide for Managers ga je aan de slag met de design thinking methode en leer je hoe je deze kan toepassen om oplossingen voor complexe problemen te ontwikkelen. Je leert de verschillende fases van design thinking kennen (empathize, define, ideate, prototype en test) en leert welke elementen een implementatieplan bevat. Hiermee kun je alle ideeën die je ontwikkelt met behulp van de verschillende fases, ook in de praktijk implementeren. Ook zul je aan de slag gaan met het toepassen van alle kennis op een project waarbij je zelf daadwerkelijk een complex probleem gaat oplossen met behulp van de geleerde methodieken en tools.

Studieduur

Circa 7 weken. Studiebelasting bedraag 16 - 20 uur per week.

Begeleiding

Deze course wordt volledig online aangeboden. Je wordt hierbij begeleid door docenten met ruime ervaring op het gebied van Design Thinking.

Toelating

 • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
 • Tenminste vier jaar relevante werkervaring en ambitie om door te groeien naar een management of bestuursfunctie of naar ondernemerschap (als intrapreneur of entrepreneur) in de profit of non-profit

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Op elk gewenst startmoment (in overleg).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

Totaalbedrag voor deze course is € 1.500,-.
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
- I. Mootee. Design Thinking for Strategic Innovation (1e editie) 
ISBN 978 1 1186 2012 0
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen.
 
Het is tevens mogelijk om in te schrijven voor het hele CPP Applied Studies in Management. De prijs van dit CPP bedraagt € 7.995,- (zes onderdelen). 

Fiscale aftrekbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. In plaats hiervan komt het STAP-budget.
 
Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is een subsidie voor werkenden en werkzoekenden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Nu de fiscale aftrek scholingskosten per 1 januari 2022 vervalt, vervangt het STAP-budget deze regeling. Meer informatie lees je op de website van rijksoverheid.nl.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Open Universiteit. Deze succesvol afgeronde course kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Applied Studies in Management en Your MBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.