Conquest for Paradise: serious game over de transitie naar een duurzame samenleving

MW_CPPSSE_head_large.jpg
Conquest for Paradise: serious game over de transitie naar een duurzame samenleving
  • Natuurwetenschappen
  • 1 EC
  • Vanaf € 595
Wat is er nodig om het ‘paradijs op aarde terug’ te brengen? Wat is de rol die verschillende maatschappelijke sectoren spelen in de transitie naar een duurzame wereld? En wat is de impact van jouw acties op deze transitie?

Wat leer je in deze opleiding?

In deze game ervaar je zelf welke impact verschillende sectoren hebben in de huidige economische situatie, maar ook wat er nodig is om de wereld weer in balans te brengen. De game vertegenwoordigt de complexiteit van de duurzaamheidstransitie. Deze game wordt tijdens een bijeenkomst van een dag gespeeld.
 
In deze 5 uur durende serious game voor 14 – 22 spelers ervaar je in 4 speelrondes de effecten van de transitie naar een duurzame samenleving. Als speler word je uitgedaagd om vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders (overheid, financierders, energie-, voedsel- of bouwsector) de wereld opnieuw in balans te brengen. Een balans tussen economische groei en handelen binnen onze planetaire grenzen. In Conquest for Paradise moet je lobbyen, overleggen, samenwerken, deals sluiten en het grotere plaatje voor ogen houden. Samen met de andere spelers heb je de potentie om het verschil te maken, maar zijn hun individuele belangen te verenigen met het gemeenschappelijke doel?
Door het spelen van deze game:
  • Leer je welke impact verschillende sectoren hebben op klimaatverandering;
  • Ervaar je de complexiteit van dit systeemvraagstuk;
  • Krijg je inzicht in het gedrag, de strategische keuzes en de businessmodellen die nodig zijn om de transitie te verwezenlijken;
  • Ervaar je de effecten van jouw eigen handelen op de transitie;
  • Ontstaat er een gemeenschappelijk perspectief en gemeenschappelijk draagvlak op de meerjarenuitdaging waar we voor staan.

Deze game wordt op locatie verzorgd (Brightlands Smart Services Campus (5de etage), Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen). Na afloop van de game maak je een reflectie-opdracht binnen yOUlearn de leeromgeving van de OU.

Begeleiding

Deze serious game wordt intensief begeleid. De reflectieopdracht wordt beoordeeld.

Locatie

Deze game wordt op locatie verzorgd (Brightlands Smart Services Campus (5de etage), Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen).

Toelating

Het game is voor iedereen toegankelijk.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Deze geplande startdatum van deze game is donderdag 8 oktober 2020.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. Indien je een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan kun je een email sturen naar you@ou.nl of dit telefonisch aangeven via 045 - 576 2777.

Prijsinformatie

Deelname aan deze serious game kost € 595,- excl. BTW. Voor deelnemers aan de Certified Professional Course Smart Sustainable Economy zijn de kosten inbegrepen in de cursusprijs.
Heeft u reeds het SCO-game gedaan, dan krijgt u € 350,- korting op de cursusprijs van € 1.750,- van het Certified Professional Course Smart Sustainable Economy en een ontheffing van 1 ec voor het game.
 
Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek naar: studiekosten.

Diploma

Deelnemers aan de cursus kunnen in aanmerking komen voor een officieel certificaat van de OU. Daarvoor dienen zij deel te nemen aan de game en de reflectie-opdracht met een voldoende te maken. Deze game maakt ook deel uit van de Certified Professional Course Smart Sustainable Economy. Wil je deze serious game in een ander programma of opleiding inbrengen? Neem dan contact op met de examinator.