Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
Hierdoor kunnen wij advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
Discussie: Moet ons onderwijssysteem op de schop?
Op de website De correspondent is een interessante discussie gaande over de vraag of ons onderwijssysteem op de schop moet. Aanleiding was een artikel in het blad Onderwijsinnovatie geschreven door Rob Martens, hoogleraar bij het Welten-instituut, en een uitspraak van Tweede Kamerlid Paul van Meenen in het vakblad Van 12 tot 18.

Vier onderwijsproblemen

In Onderwijsinnovatie stipt Martens vier onderwijsproblemen aan die talentontwikkeling in het onderwijs in de weg zitten. De website De correspondent vat die nog eens samen. De vier problemen zijn:

  • Jonge kinderen worden in het huidige onderwijsbestel benadeeld.
  • Het huidige onderwijsbestel leidt niet tot intrinsiek gemotiveerde kinderen.
  • In het huidige onderwijsbestel komen te veel kinderen op een verkeerde plek terecht.
  • Het huidige onderwijsbestel kampt met uitval en vertraging dit geldt in het bijzonder voor jongens.

Het artikel in de Correspondent vormde de aanzet voor een interessante discussie bij de lezers.

Lezen en meedoen

Op de website De correspondent is de samenvatting van het artikel voor iedereen toegankelijk. Wie de discussie wil volgen en wil meediscussiëren moet helaas een abonnement hebben.
Lees hier het artikel 'Barst het onderwijsbestel?' van Rob Martens in Onderwijsinnovatie.
Het interview met Paul Meenen is beschikbaar op de website van Van 12 tot 18.


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items