ALG_OnderwijsInnovatie_4_19_head_large.jpg
OnderwijsInnovatie
Het online magazine OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

OnderwijsInnovatie digitaal

Sinds de eerste OnderwijsInnovatie in maart 1999 heeft de Open Universiteit maar liefst 79 uitgaven verzorgd. Uniek in zijn soort en zijn tijd ver vooruit bood OnderwijsInnovatie professionals in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen een platform voor initiatieven, projecten, onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie.

De doelstelling, valorisatie van innovaties in het hoger onderwijs, en de inhoud van het tijdschrift zijn nog altijd actueel. Daar hoort ook een actuele verschijningsvorm bij. Vandaar dat OnderwijsInnovatie per september 2018 enkel nog digitaal verschijnt. Dat spaart niet alleen het milieu, het levert ook een inhoudelijke meerwaarde op omdat artikelen straks geïllustreerd en verduidelijkt kunnen worden met filmpjes, kennisclips, websites en (ander) audiovisueel materiaal.

Aanmelden voor gratis abonnement

Als u OI gratis wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden als abonnee.

De nieuwste OI

Bekijk hier de meest recente uitgave.

Speciaal voor het 7e lustrum van de Open Universiteit is OnderwijsInnovatie in gedrukte vorm uitgegeven. Deze uitgave is verspreid naar universiteiten, hogescholen en (universiteits)bibliotheken. De pdf van de uitgave is voor iedereen beschikbaar.

Bijdragen

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten binnen het hoger onderwijs, dan kunt u via onderwijs.innovatie@ou.nl daarover berichten. Vanwege de nieuwe digitale versie zijn nieuwe redactionele richtlijnen opgesteld, zodat bijdragen rijker geïllustreerd en interactiever aan de lezer aangeboden kunnen worden.

Omdat OnderwijsInnovatie een open access status heeft, wordt uw bijdrage gepubliceerd met een CC BY-ND licentie:
Copyrightvermelding / Auteursrechtvermelding
Het auteursrecht voor artikelen in dit tijdschrift ligt bij de auteur(s), met eerste publicatierechten toegekend aan OnderwijsInnovatie. Vanwege de open-access status van dit magazine zijn artikelen vrij om te lezen en te delen bij correcte naamsvermelding van de auteur(s) en OnderwijsInnovatie. Hiervan afgeleide werken mogen niet worden gedeeld.

 

Eerdere uitgaven

Eerdere uitgaven van de gedrukte versie van OnderwijsInnovatie t/m nummer 2 (juni 2018) kunt u als pdf-bestand bekijken of downloaden. Vanaf nummer 3 (september 2018) kunt u in iedere digitale uitgave terugblikken in ons digitale archief.