null Certified Professional Program Business Controller

STG_BDK_MAMAN_MABPM_13006_head_large.jpg
Certified Professional Program Business Controller
  • Your Academy
  • 20 EC
  • Nederlands/Engels
  • CPP diploma
  • Start september 2020
  • € 6.495,- (eenmalig) / € 6.700,- (10 termijnen)
  • Volledig online
  • Inschrijfduur 14 maanden
  • Stapelbaar
Zowel bij de overheid als de profitsector is er voortdurend behoefte aan mensen met een integrale deskundigheid op financieel-economisch en informatieverzorgend gebied. Ben jij de financiële professional die zich wil ontwikkelen tot een volwaardig business partner voor het management? Zoek jij naast theoretische verdieping de vertaling naar de praktijk en wil je je impact vergroten? Dan is het CPP Business Controller dé opleiding voor jou.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben jij een ambitieuze financial die zich wil ontwikkelen tot moderne Business Controller?
Je hebt de ambitie om je rol te pakken als sparringpartner voor het management. Die past jou van nature, want je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je wilt je impact vergroten en legt verantwoording af wanneer je het management adviseert. Vakmatige verdieping zie je als verrijking en je vergaart graag de tools om die te vertalen naar de praktijk. Ben jij de financial die zich (verder) wil ontwikkelen als business controller? Dan is dit wellicht dé opleiding voor jou.
 
Deze opleiding is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
Dé business opleiding voor moderne controllers!
In een omgeving waarin bedrijfsprocessen, informatiesystemen en externe kaders continu veranderen ben je als business controller een spin in het web voor directie en management. Je ondersteunt hen proactief bij het oplossen van operationele, tactische en strategische vraagstukken. Wil je je carrière als ambitieuze financial op een hoger niveau tillen? Dan is een gedegen kennis op het gebied van verslaggeving, governance, risicobeheersing en financieel management noodzakelijk.

Opbouw

De opleiding Business Controller leidt je op tot financiële sparringpartner voor het management. Je doorloopt de volgende drie courses, die je ook los kunt volgen:
 
Controlling
Inhoudelijke kennis op het gebied van management accounting, management control en accounting information systems is onmisbaar voor de hedendaagse business controller. Krijg inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en bewaking.
 
Financial Desicion Making
Verdiep je in de financiële besluitvorming in organisaties. Je leert meer over corporate governance, financiering en financiële verslaggeving. Denk aan topics als: waardering en economische waarde creatie, externe verslaggeving en duurzaamheidsverslaggeving.
 
In de 21e eeuw vormen gegevens samen met big data het fundament van organisaties. Benieuwd naar wat data science voor jouw organisatie kan betekenen? Maak kennis met business intelligence en data analytics. Je leert onderzoeksvragen op te stellen en vergaart kennis over data mining, analysetechnieken en de interpretatie van data.

Studieduur

De totale opleiding heeft een omvang van 20 EC. Wij adviseren een studietempo van 10-12 uur per week, waarmee de verwachte doorlooptijd 1 jaar is. Je kunt echter zelf jouw studietempo bepalen, mits je de cursus binnen 14 maanden afsluit.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor september 2020.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen € 6.495,-. Wil je liever in termijnen betalen? Dat is geen probleem. Je betaalt dan in 10 maandelijkse termijnen van € 670,-.
 
Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Fiscale aftrekbaarheid

Dit bedrag is all-in. Er zijn geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW. Betaal je de opleiding zelf? Dan zijn de studiekosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Diploma

Bij succesvolle afronding van de opleiding behaal je het Certified Professional Program diploma Business Controller. Je ontvangt bovendien deelcertificaten voor elke module. Wil je verder studeren? Het diploma Business Controller geldt als volledige specialisatie binnen yOUrMBA. Daarnaast kun je, mits je een geschikte vooropleiding hebt, instromen in een verkort Master of Science programma bij de Open Universiteit. Een echte carrièretijger? Wanneer je je Master behaalt kom je in aanmerking voor een postacademische opleiding tot Register Controller.