null Business Controller (Certified Professional Program)

CPP_BUCO_head_large.jpg

Business Controller (Certified Professional Program)

  • Managementwetenschappen
  • Contractonderwijs
  • Taal Engels
  • 560 studie uren
  • Prijs op aanvraag
  • Volledig online
  • Alléén maatwerkprogramma mogelijk
  • Voor dit product gelden ingangseisen
  • Dit product is tijdelijk niet leverbaar
Zowel bij de overheid als de profitsector is er voortdurend behoefte aan mensen met een integrale deskundigheid op financieel-economisch en informatieverzorgend gebied. Ben jij de financiële professional die zich wil ontwikkelen tot een volwaardig business partner voor het management? Zoek jij naast theoretische verdieping de vertaling naar de praktijk en wil je je impact vergroten? Dan is het CPP Business Controller het programma voor jou.
 

Voor wie is het programma bedoeld?

 
Ben jij een ambitieuze financial die zich wil ontwikkelen tot moderne Business Controller?
Je hebt de ambitie om je rol te pakken als sparringpartner voor het management. Die past jou van nature, want je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je wilt je impact vergroten en legt verantwoording af wanneer je het management adviseert. Vakmatige verdieping zie je als verrijking en je vergaart graag de tools om die te vertalen naar de praktijk. Ben jij de financial die zich (verder) wil ontwikkelen als business controller? Dan is dit wellicht het programma voor jou.
 
Dit programma is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
 

Ervaring deelnemer

 
'Waarom heet controlling eigenlijk controlling? Op deze vraag kan bijna niemand in de praktijk antwoord geven.
Het programma bij de Open Universiteit beantwoordt deze vraag duidelijk, en geeft mijn dagelijkse werk een extra theoretische diepte, waardoor deze intellectueel interessanter is geworden.
 
De inhoud van het programma kon ik vrijwel onmiddellijk toepassen in mijn dagelijkse werk, en nog steeds lees ik regelmatig dingen even terug. Het programma is een uitstekende investering in jezelf, die bovendien ook erg leuk en interessant is.'
 
'
Menno Delken
Alumnus CPP Business Controller


Hét business programma voor moderne controllers!

In een omgeving waarin bedrijfsprocessen, informatiesystemen en externe kaders continu veranderen ben je als business controller een spin in het web voor directie en management. Je ondersteunt hen proactief bij het oplossen van operationele, tactische en strategische vraagstukken. Wil je je carrière als ambitieuze financial op een hoger niveau tillen? Dan is een gedegen kennis op het gebied van verslaggeving, governance, risicobeheersing en financieel management noodzakelijk.
 

Opbouw

Het programma Business Controller leidt je op tot financiële sparringpartner voor het management. Je doorloopt de volgende vier courses:
 
Controlling
Inhoudelijke kennis op het gebied van management accounting, management control en accounting information systems is onmisbaar voor de hedendaagse business controller. Je maakt kennis met management control en stuurinstrumenten volgens de planning en control-gedachtegang, maar leert ook deze gedachtegang te kunnen relativeren door kennis te vergaren over alternatieve benaderingen.
 
Financial Decision Making
Financiële beslissingen kun je alleen nemen wanneer je weet hoe je door financiële informatie moet navigeren. De course Financial Decision Making kijkt naar het kader waarin managers financiële beslissingen nemen. Je krijgt inzicht in de besluitvorming van organisaties, zodat je het management als sparringpartner kunt adviseren. Denk aan topics als: de rol van risico in het bepalen van verwachte rendementen, waardering en economische waarde creatie en investerings- en financieringsbeslissingen. We kijken naar hoe investeringsbeslissingen binnen organisaties gemaakt worden. Verder gaan we na hoe kapitaalkosten berekend kunnen worden en hoe de waarde van een beursgenoteerde onderneming als geheel via discounted cash flow modellen in kaart kan worden gebracht. Dit alles resulteert in een begrip van welke financiële beslissingen drijvers zijn van waarde creatie binnen een onderneming.
 
Financial Reporting and Analysis
Informatie uit financiële verslagen is cruciaal voor ieder die betrokken is bij de voorbereiding, monitoring, analyse of het gebruik van financiële boekhoudkundige informatie. Je leert hoe je financiële gegevens kunt synthetiseren om de gezondheid en toekomstperspectieven van een bedrijf te bepalen. Je leert verder hoe je de kwaliteit en nuttigheid van de financiële verslaglegging van een bedrijf kunt evalueren. Ook leer je hoe je (informatie in) financiële overzichten kunt gebruiken om de drijvende krachten achter de financiële prestaties van een bedrijf kritisch te evalueren om uiteindelijk een verwachte waarde van het bedrijf te bepalen. Deze course behandelt ook bredere kwesties met betrekking tot bedrijfsrapportage, zoals Corporate Social Reporting en niet-GAAP-rapportage.
 
Value Analytics
Analytics is de nieuwste uitdaging voor organisaties die hun concurrenten voor willen blijven. In deze course leer je over de informatie die uit data gehaald kan worden; hoe verschillende databases aan elkaar gekoppeld kunnen worden; en hoe al deze informatie op een efficiënte en begrijpelijke manier gerapporteerd kan worden zodat juiste beslissingen genomen kunnen worden. De theorie hiervan wordt behandeld aan de hand van een tekstboek. Praktisch leer je de stof toe te passen in PowerBI, waar je data importeert, samenvoegt en dashboards voor managementrapportages.

Studieduur

Dit programma heeft een studiebelasting van circa 560 uur. Je doorloopt dit programma volgens een rooster.

Begeleiding

Het Certified Professional Program Business Controller beschikt over een online leeromgeving waarin je persoonlijke begeleiding krijgt van een inhoudsdeskundig universitair docent. De voertaal van het programma Business Controller is Engels. Er kan ook gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren (minimaal 3 jaar) relevante werkervaring opgedaan in een financieel, econonomische rol) en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Aanmelden

Dit programma wordt niet meer aan individuele studenten aangeboden, maar alleen nog als maatwerkprogramma voor bedrijven middels groepsinschrijving of een incompany traject. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via de rode knop 'Contact' op deze pagina.

Prijsinformatie

Prijs op aanvraag.
Het programma is vrijgesteld van BTW.
 
Over deze bedragen is geen btw verschuldigd, maar zijn wel exclusief de kosten van (eventuele) tekstboeken, waarvan in dit programma gebruik wordt gemaakt. 
 
In de course Controlling wordt gebruik gemaakt van het tekstboek:
- Management control systems door Merchant en Van der Stede
ISBN 978 12 924 4413 0
 
In de course Financial Decision Making wordt gebruikt gemaakt van het tekstboek:
-  Finance for Executives, 6th edition, Hawawini & Viallet
ISBN 978 14 737 4924 5
 
In de course Financial Reporting and Analysis wordt gebruik gemaakt van het tekstboek:
-  Corporate Financial Reporting and Analysis: A Global Perspective”, 4th Edition by S. David Young, Jacob Cohen, Daniel A. Bens, 2018
ISBN 978 1-119-49463-8
Ivm de prijs is het advies om dit tekstboek als e-book aan te schaffen.
 
In de course Value Analytics wordt gebruik gemaakt van het tekstboek:
-  Business Intelligence: A Managerial Approach, 4th Global Edition. Sharda, Delen, Turban
ISBN 978 1-292-22054-3
Ivm de prijs is het advies om het tekstboek als e-book aan te schaffen.
 
Deze tekstboeken dien je dus zélf aan te schaffen.

Diploma

Bij succesvolle afronding van het programma behaal je het diploma Certified Professional Program Business Controller. Je ontvangt bovendien deelcertificaten voor elke course.
 
Het diploma betreft geen diploma in de zin van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Contact

Dit programma wordt niet meer aan individuele studenten aangeboden, maar alleen nog als maatwerkprogramma voor bedrijven middels groepsinschrijving of een incompany traject. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via de rode knop 'Contact' op deze pagina.