null Certified Professional Program Data Science & Artificial Intelligence

Certified Professional Program Data Science & Artificial Intelligence

  • Informatica
  • Contractonderwijs
  • Taal Nederlands/Engels
  • Alléén maatwerkprogramma mogelijk
  • 280 studie uren
  • Prijs op aanvraag
  • Hybride bijeenkomsten
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Kunstmatige Intelligentie (AI) gaat ons leven fundamenteel veranderen. AI is een systeemtechnologie, te vergelijken met elektriciteit en de verbrandingsmotor, en een belangrijke component van de vierde industriële revolutie waar we nu inzitten. AI in toepassingen zoals gezichtsherkenning, vertaalapps en fraudebestrijding, is gebaseerd op machine learning. Machine learning maakt dus een belangrijk onderdeel uit van AI. Kennis van machine learning is essentieel om veel van AI te kunnen snappen, en te begrijpen wat de mogelijkheden en valkuilen zijn van het toepassen van machine learning en AI binnen je organisatie.
 
Met ons programma Data Science & AI stap je definitief in de wereld van machine learning. Je stelt als data scientist bedrijven in staat om data-gedreven beslissingen te maken op basis van jouw data analyse, mining, wrangling en visualisatie. In samenwerking met DIKW rusten wij je uit met een uitgebreide set aan skills die je nodig hebt om te kunnen excelleren als data scientist. Deze cursus is een hands-on training, waarbij we gebruik maken van Python, één van de meest gebruikte talen binnen data science.


Wat leer je in deze opleiding?

AI speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Het wordt steeds belangrijker om AI op een goede manier toe te passen binnen een organisatie en onze maatschappij. Bedrijven hebben een enorme behoefte aan data professionals die kennis hebben van machine learning, en relevante gegevens kunnen analyseren en interpreteren. Zodat de organisatie waar je voor werkt geholpen wordt met waardevolle data gedreven producten en services. In onze opleiding leer je hoe je data science inzet binnen jouw organisatie. Machine learning technieken en de belangrijkste algoritmes leer je begrijpen en gebruiken aan de hand van elementaire uitleg over concepten en begrippen, met concrete voorbeeldscripts in Python kun je direct starten. Je leert hoe je Python kunt gebruiken en je maakt kennis met de belangrijkste machine learning bibliotheken in python, waaronder pandas en scikit-learn. Deze tools ga je inzetten voor jouw eigen data science project.
 
Een belangrijk onderdeel van het programma is de individuele praktijkopdracht, waarin je door een ervaren data scientist gecoacht en getraind wordt in het analyseren van je eigen data. Je doorloopt hierbij het gehele data science proces: van het (her)definiëren van de businessvraag tot en met het visualiseren en presenteren van je modelresultaten. Je zult hierbij worden beoordeeld op ‘analytical depth’ en je vermogen verhalen te vertellen met data (zgn. ‘storytelling with data’). Zowel hard als soft skills zijn namelijk essentieel voor een data scientist. Je zult niet de eerste zijn die hiermee een daverende business case voor je investering in dit programma realiseert!

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben je analytisch ingesteld en wil je graag het naadje van de kous weten? Wil je doordringen tot de essentie van AI? Zou je jezelf als ‘nerd’ kwalificeren, maar durf je daar (nog) niet voor uit te komen? Dan is het programma Data Science & AI echt iets voor jou! Met het programma Data Science & AI zet je definitief de stap in de wereld van machine learning en AI binnen het veelzijdige vakgebied van data science. Na dit programma heb je kennisgemaakt met state-of-the-art algoritmen voor data science en kun je deze toepassen in Python, één van de meest gebruikte talen in data science.
Wil jij meer leren over data-analyse, wrangling, mining en visualisatie? In het programma op masterniveau nemen we je mee in de wereld van big data analyse. Het programma combineert theorie en praktijk zodat je direct aan de slag kunt met datamanagement in je eigen werk. Het programma start met een introductie in de concepten en algoritmes van data science. Daarna wordt aan de hand van een concreet voorbeeldscript in Python getoond hoe het werkt. Je maakt grondig kennis hoe je Python kunt gebruiken en maakt kennis met de belangrijkste machine learning bibliotheken in Python, waaronder pandas en scikit-learn. Deze tools ga je inzetten voor jouw eigen data science project. Het programma Data Science & Artificial Intelligence biedt jou een onmisbare toolbox voor een snelle start bij elk bedrijf.

Opbouw

Een belangrijk onderdeel van het programma Data Science is de praktijkopdracht. De laatste 4 weken ga je onder begeleiding van de coaches je eigen data science project vormgeven. Je zult niet de eerste zijn die hiermee een daverende businesscase in deze cursus realiseert! Het Data Science programma bestaat uit een zelfstudie werkboek, presentaties, cursusmateriaal, voorbeeldscripts en opdrachten.

Partners

DIKW Academy is onderdeel van DIKW Intelligence, een hoogwaardige dienstverlener en adviesbureau voor datagedreven vraagstukken. In samenwerking met de Open Universiteit heeft DIKW een uniek gecertificeerd programma Data Science ontwikkeld voor de nieuwe generatie Intelligence professionals.
Logo DIKW

Studieduur

Dit programma heeft een studiebelasting van circa 280 uur.

Begeleiding

Het programma biedt elke twee weken een face-to-face bijeenkomst, waarin je samen met medestudenten groepsgewijs en onder begeleiding van een docent zeer praktijkgericht werkt aan je data science skills. Het programma bestaat uit zelfstudie met een doorlooptijd van 27 weken. De laatste 4 weken ga je aan de slag met een praktijkopdracht om je data analyse skills verder te ontwikkelen. Zo beschik je aan het eind van de opleiding Data Science over een onmisbare toolbox en skills om data te managen, analyseren en resultaten te presenteren.
 
Het rooster is een hybride variant en wil zeggen dat het in afstemming gaat met de studenten.
Sommige studenten zullen merken dat het prettig is in het lokaal les te krijgen, maar voor anderen geldt dat vanaf huis geschikter is. Beide opties zijn mogelijk. Deze hybride bijeenkomsten worden aangevuld met online onderwijs in de online leeromgeving van de Open Universiteit.

Locatie

Nieuwegein Data Lab

Toelating

Als data analist in de dop beschik je over een HBO werk- en denkniveau om succesvol deel te nemen aan de opleiding Data Science. Je hebt basiskennis van statistiek zoals deze in het voortgezet onderwijs wordt gegeven: data verzamelen en weergeven (bijv. histogrammen), centrummaten (zoals gemiddelde), spreidingsmaten (zoals standaarddeviatie), relatiematen (zoals correlatie) en kansverdelingen. Kennis van toetsende statistiek is een pré. De voertaal van het professional program Data Science & Artificial Intelligence is Nederlands. Er wordt wel gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden

Aanmelden

Dit programma wordt niet meer aan individuele studenten aangeboden, maar alleen nog als maatwerkprogramma middels groepsinschrijving of een incompany traject. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons opnemen via de rode knop 'Contact' op deze pagina.
 
Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen als je als individuele student interesse hebt. We zullen dan eventuele andere mogelijkheden voor je uitzoeken.

Prijsinformatie

Prijs op aanvraag.
 
Bij het programma wordt tevens gebruik gemaakt van het boek Data Science for Business (1st edition) van Foster Provost @ Tom Fawcett (2013), Sebastopol CA: O'Reilly Media, ISBN 978 14 493 6132 7, maar dit is voorlopig nog onderdeel van het cursusmateriaal en hoef je dus niet zélf te bestellen.

Diploma

Na succesvolle afronding van het programma Data Science & AI ontvang je een Certified Professional Program diploma Data Science & Artificial Intelligence.

Contact

Dit programma wordt niet meer aan individuele studenten aangeboden, maar alleen nog als maatwerkprogramma middels groepsinschrijving of een incompany traject. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons opnemen via de rode knop 'Contact' op deze pagina.
 
Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen als je als individuele student interesse hebt. We zullen dan eventuele andere mogelijkheden voor je uitzoeken.