null Certified Professional Course Controlling

STG_BDK_MAMAN_MABPM_13006_head_large.jpg
Certified Professional Course Controlling
  • Managementwetenschappen
  • 7,5 EC
  • Vanaf € 2625
De professional course Controlling biedt inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en risicomanagement.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze course is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
De controlling functie in organisaties houdt zich bezig met het ondersteunen en het adviseren van het management in haar streven strategische doelen te bereiken. Dit is de zogenaamde management control. Bij ondersteuning valt te denken aan het inrichten van management control systemen en administratieve systemen, aan het vergaren en verstrekken van informatie en aan het gebruik van een verzameling instrumenten/methoden en technieken, zoals methoden van investeringsselectie of risicomanagement. Management control kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd. In de literatuur zien we dat control gericht kan zijn op het beheersen van de financiële stromen in de organisatie (financial control), op het stellen van grenzen (boundary control), op het sturen van gedrag (behavioral control), etc. Gegeven het niveau in de organisatie en de beslissers waarop control zich richt kunnen bepaalde vormen van control meer voor de hand liggen dan andere. Omdat wij ons richten op management control zijn eigenlijk allerlei vormen van control relevant en inzetbaar en zullen wij ons zeker niet beperken tot financial control die gebruikt maakt van financiële informatie. De professional course Controlling biedt inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en risicomanagement.

Studieduur

Wij adviseren een studietempo van 8 tot 12 uur per week, waarmee de verwachte doorlooptijd 5 tot 6 maanden is. Je kunt echter zelf jouw studietempo bepalen, mits je de cursus binnen 12 maanden afsluit.

Begeleiding

Deze course kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

Het volgende startmoment kun je per mail opvragen bij het Team Your Academy.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen € 2.625,-. Wil je liever in termijnen betalen? Dat is geen probleem. Je betaalt dan in 5 maandelijkse termijnen van € 545,-.
Dit bedrag is all-in. Er zijn geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW.
 
Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Diploma

Bij succesvolle afronding van deze course ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in het CPP Business Controller en in de specialisatie yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via E you@ou.nl of T 045-5762777.