null E-health symposium: Wat is er nodig om van e-mental health een succes te maken?

ALG_OnderwijsprijsAO_head_large.jpg
Gezondheid
E-health symposium: Wat is er nodig om van e-mental health een succes te maken?
Op 6 september 2019 organiseert TelePsy in samenwerking met de Open Universiteit het Limburgs E-Health Symposium. Centraal staan de laatste ontwikkelingen op het gebied van eHealth. Verschillende onderzoekers van de Open Universiteit dragen bij aan het programma door het geven van lezingen en workshops. Het discussieforum gaat in op de vraag 'wat is er nodig om van e-mental health een succes te maken?'.

Effectiviteit van e-mental health interventies

  • Dr. Viviane Thewissen geeft achtergrondinformatie over het ontstaan van e-mental health. Ze gaat in op het gebruik van toepassingen als virtual reality, serious gaming en zelfmonitoring apps. En ze bespreekt de huidige stand van zaken rond de effectiviteit van dergelijke e-mental-health interventies.
  • Prof. dr. Jacques van Lankveld, hoogleraar Klinische psychologie, gaat in op de verschillende vormen van online psychotherapie: welke mechanismen maken dat het werkt?
  • Prof. dr. Catherine Bolman, hoogleraar e-health-toepassingen voor kwetsbare groepen, vertelt over de verschillende manieren waarop eHealth een rol kan spelen bij leefstijlverbetering.

Workshops

In het middagprogramma kunnen de deelnemers kiezen uit een aantal workshops. Daaronder de workshop van Tim Batink van de Open Universiteit over de Acceptance and commitment therapy. Dit is een gedragstherapie, die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de problemen die ze tegenkomen terwijl ze blijven investeren in de dingen die echt belangrijk zijn: van klacht naar veerkracht.

Meer informatie

Het Limburgs E-Health symposium 2019 vindt plaats op vrijdag 6 september 2019 in Buitengoed Vaeshartelt te Maastricht. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de conferentiesite.