null Het belang van academisch opgeleide leraren

ALG_Lerarenbeurs_14507_head_large.jpg
Leren
Het belang van academisch opgeleide leraren
Er dreigt een tekort aan academisch geschoolde docenten in het voortgezet onderwijs. Daarom wordt langs verschillende wegen aandacht gevraagd voor de noodzaak van academische leraren. Zij kunnen een brug slaan tussen het voortgezet onderwijs en de universiteit. De Open Universiteit telt onder haar studenten veel leraren die naast hun baan een wetenschappelijke opleiding volgen.

Lerarenopleider Ralph Meulenbroeks (Universiteit Utrecht) vroeg de rectoren magnifici van alle Nederlandse universiteiten wat volgens hen de meerwaarde is van een academisch opgeleide docent. Onderstaande video is onderdeel van de campagne #wordleraar.

De quote van rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens komt uit een uitgebreider interview, zie onderstaande video. De openingsvraag: wie was je favoriete leraar op de middelbare school?

Lerarenbeurs 2022

Ben je al bevoegd leraar? En wil je een opleiding aan een universiteit volgen? Dan kun je de Lerarenbeurs aanvragen. Met een Lerarenbeurs krijg je een vergoeding voor je collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Ook kan je werkgever subsidie krijgen om studieverlof te geven. De aanvraagperiode loopt dit jaar van 1 april tot en met 15 mei en gaat via DUO. Ook als je al met een opleiding gestart bent, kun je de beurs aanvragen.

Kijk voor meer info over de Lerarenbeurs op onze website of de website van DUO.