null Judith Semeijn verheugd met 'Ontwikkeladvies voor 45-plussers'

MST_JudithSemeijn_14127_head_large.jpg
Duurzaamheid
Judith Semeijn verheugd met 'Ontwikkeladvies voor 45-plussers'
Minister Koolmees maakte op 27 december 2018 bekend dat hij de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ uitbreidt. In 2017 konden alleen werknemers in specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers en leerkrachten er gebruik van maken. In 2019 kunnen alle medewerkers van 45 jaar en ouder gratis een ‘ontwikkeladvies’ aanvragen. Dit jaar komt 3 miljoen euro extra beschikbaar voor de regeling. Er is in totaal 17 miljoen euro beschikbaar. Judith Semeijn, bijzonder hoogleraar Loopbaanmanagement aan de Open Universiteit is verheugd met deze uitbreiding.

Subsidieregeling

Deelnemers aan de regeling tot nu toe zijn erg positief. Daarom besloot de minister geregeld dat alle 45-plussers in 2019  kunnen meedoen. Zij  kunnen gratis een ‘ontwikkeladvies’ aanvragen. Met een loopbaanadviseur gaan ze dan uitzoeken hoe ze tot hun pensioen verder willen werken.

Judith Semeijn, hoogleraar duurzaam HRM en bijzonder hoogleraar Loopbaanmanagement (i.s.m. Noloc) bij de Open Universiteit. ‘De volgende stap kan zijn het loslaten van de leeftijdsgrens. Iedere werknemer heeft er immers baat bij om periodiek bewust bezig te zijn met de eigen loopbaanontwikkeling. Het lijkt me een (mede)verantwoordelijkheid van Human Resources om ervoor te zorgen dat alle werknemers van 45 jaar en ouder worden geïnformeerd over deze nieuwe regeling.'