null Kennissessies Duurzame Inzetbaarheid MKB Datalab Limburg

Kennissessies Duurzame Inzetbaarheid MKB Datalab Limburg

 • Informatica
 • Contractonderwijs
 • Taal Nederlands
 • Starten op elk gewenst moment
 • GRATIS
 • Volledig online
 • In samenwerking met MKB Datalab Limburg en Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL werkt)
In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om aan (nieuwe) medewerkers te komen. Dit geldt voor bedrijven van alle soorten en maten. Om die reden is iedereen op zoek naar manieren om medewerkers te vinden en te binden. Duurzame inzetbaarheid speelt een grote rol in de tevredenheid van medewerkers en hun productiviteit. Grote bedrijven hebben een HR-afdeling die zich hiermee bezighoudt, maar voor MKB’ers is dit vaak lastiger. Om hier verandering in te brengen hebben Fontys Hogescholen, MKB Datalab Limburg en Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL Werkt) de handen ineengeslagen!
 
Ben jij een MKB-ondernemer die meer wil weten over duurzame inzetbaarheid en er ook mee aan de slag wil? Of ben je hier en daar bezig met duurzame inzetbaarheid binnen je bedrijf, maar wil je een gerichtere en gestructureerde aanpak? Of duurzame inzetbaarheid voor jou nieuw is of niet, MKB Datalab Limburg helpt je graag – veelal kosteloos! – met het zetten van de volgende stap.
 
Professionals van Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek Venlo hebben met ondersteuning van het MKB Datalab Limburg en het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL Werkt) voor jou een serie online kennissessies ontwikkeld. Hierin worden een aantal veel voorkomende thema’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de logistiek toegelicht. Waar hebben we het precies over? Hoe werkt dit in de praktijk? En hoe kun je hier ook van profiteren in jouw onderneming?
 
Wil je meer weten wat Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek Venlo voor jouw onderneming kan betekenen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Neem vrijblijvend contact op met Fred Nooijen via f.nooijen@fontys.nl.
 
Wij staan je graag bij met advies en praktische ondersteuning, waarbij je vraag leidend is. Op basis van je vraag brengen we de mogelijkheden binnen jouw organisatie in kaart, kunnen we zorgen voor een stagiaire en bieden we trainingen, workshops, masterclasses en minimasters aan. Heb je daarna nog behoefte aan ondersteuning? Dan brengen we je graag in contact met relevante marktpartijen.


Inhoud

Door je in te schrijven voor deze serie online kennissessies krijg je gratis toegang tot vijf kennissessies, die je op je eigen tempo en op elk moment kunt doorlopen:
 1. De Why
 2. Een Goed Contact
 3. Vakmanschap
 4. Vitaal
 5. Veilig

Aanmelden

Voor elke registratie bij de Open Universiteit, dient een deelnemer een gebruikersnaam aan te maken. Zo ook voor deze cursus. Wij vragen geslacht, de geboortedatum en geboorteplaats bij deze registratie, omdat wij op deze manier de gebruikersnaam aan een uniek persoon kunnen koppelen. Wij hebben deze controle ingericht voor elke vorm van aanmelding/registratie/inschrijving bij de Open Universiteit. 
 
Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden. Als je al een OU studentnummer hebt, dan het verzoek om dit studentnummer bij de aanmelding te vermelden, aangezien dit de toegang tot de online leeromgeving zal versnellen.

Bedoeld voor

Deze cursus is bedoeld voor de MKB-ondernemer die meer willen leren over het toepassen van duurzame inzetbaarheid binnen zijn of haar bedrijf.

Startmoment

Je kunt starten op elk gewenst moment.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Prijsinformatie

Deelnemen aan de online kennissessies is gratis!

Begeleidingsvorm

Deze cursus is ontwikkeld door de kennispartners van het MKB Datalab Limburg. Je kunt de kennissessies zelfstandig doorlopen aan de hand van de online leeromgeving. Heb je na het volgen van de kennissessies nog vragen of behoefte aan ondersteuning? Of wil je weten wat het MKB Datalab Limburg voor jouw onderneming kan betekenen?
 
Stel je vraag dan aan:
Fred Nooijen
E f.nooijen@fontys.nl

Extra informatie

MKB Datalab Limburg
 
Het MKB Datalab Limburg is één van de digitale werkplaatsen in Nederland die MKB’ers van 2 tot 50 medewerkers helpen bij hun ontwikkelings(vragen) op het gebied van duurzame inzetbaarheid, met als doel hun productiviteit te verhogen. De andere digitale werkplaatsen bevinden zich onder andere in Den Bosch, Arnhem-Nijmegen, Twente, Groningen en Amsterdam.
 
Het MKB Datalab Limburg wordt uitgevoerd door de onderwijsstellingen Gilde Opleidingen, Vista College, Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht en Open Universiteit. Het project wordt ondersteund en gefaciliteerd door de Rabobank en de Brightlands Smart Services Campus. De Provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) financieren het Datalab.
 
Wil je weten wat het MKB Datalab Limburg voor jouw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Mireille Jongen via info@digitalewerkplaatsen.nl.
 
Wij staan je graag bij met advies en praktische ondersteuning, waarbij je vraag leidend is. Op basis van je vraag brengen we de mogelijkheden binnen jouw organisatie in kaart, kunnen we zorgen voor een stagiaire en bieden we trainingen, workshops, masterclasses en minimasters aan. Heb je daarna nog behoefte aan ondersteuning? Dan brengen we je graag in contact met relevante marktpartijen.
 
Sectorinstituut Transport en Logistiek
 
Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zorgt voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. Wij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
 
De sociale partners in de sector hebben STL opgericht om ervoor te zorgen dat de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in balans is én dat werknemers veilig, gezond en trots hun werk kunnen doen. Wij verbeteren mobiliteit door het organiseren van de instroom van medewerkers en het versterken van duurzame inzetbaarheid in de sector.
 
De wereld verandert, werken in de sector transport en logistiek verandert en organisaties veranderen. Wij geloven dat mensen een cruciale rol spelen in deze veranderingen. Als mens en organisatie moet je dus wendbaar zijn en mee veranderen.
 
Graag gaan we in gesprek over wat wij voor jou kunnen betekenen. Bijvoorbeeld als het gaat over: 
 • De juiste persoon op de juiste plek
 • Een goed contact
 • Veilig aan het werk
 • Vitaal aan het werk
Benieuwd? Neem contact met ons op! Bel of mail ons via info@stlwerkt.nl of 088 - 2596111 (tijdens kantooruren).
 
STL is opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector:
We werken nauw samen met SOOB (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen).