null Studiecentrum Leeuwarden

STC_Leeuwarden_16960_head_large.jpg

NB Zie www.ou.nl/informatie-coronavirus voor de actuele informatie rondom bijeenkomsten en tentamens.

Studiecentrum Leeuwarden

Adres

Locatie Tresoar
Boterhoek 1 8911 DH Leeuwarden
Telefoon: +31 611409048
E-mail: leeuwarden@ou.nl

Mondkapje dragen op locatie Tresoar

Het kabinet heeft het dringende advies gegeven om mondkapjes te dragen in publieke ruimte. Dat gaat onder andere over musea, bibliotheken en archieven, en dus ook over onze studiezaal op locatie Tresoar. Op 2 oktober 2020 kwam de nadere uitwerking van dat advies en op basis hiervan heeft Tresoar de volgende besluiten genomen:

  • Bezoekers wordt met ingang van maandag 5 oktober dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen.
  • Het mondkapje kan worden afgezet als de bezoeker op zijn plek zit. Dit is inmiddels via onze website en sociale media bekend gemaakt. In het gebouw zullen posters worden opgehangen om bezoekers er op te wijzen.
  • De medewerkers die in de publieke ruimte op Boterhoek 1 rondlopen, dragen een mondkapje.

Uiteraard blijven de andere beschermende maatregelen van kracht. Houd, ook als je een mondkapje draagt, anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen en hoest/nies in je elleboog.
Zie voor het advies over het gebruik van mondkapjes de website van de rijksoverheid. Daar staat ook een handige poster over hoe je een mondkapje gebruikt.

Openingstijden

We zijn in verband met de coronamaatregelgeving tot nader order alleen geopend op dinsdag voor tentaminering en inzage. We zijn telefonisch en per mail bereikbaar tussen 13.00 en 17.00 uur. Op afspraak kunt u tevens terecht voor waarmerken. Zie voor de actuele informatie www.ou.nl/informatie-coronavirus met in aanvulling op de alinea 'Regulier schriftelijke tentamens' nog het volgende: Ook CBG tentaminering kan, in verband met de openstelling binnen de locatie Tresoar niet plaatsvinden in Leeuwarden.

Computergebaseerd individueel tentamen (CBI)

Er worden afwijkende tentamentijden en -mogelijkheden aangeboden. Zie www.ou.nl/informatie-coronavirus voor de actuele informatie rondom bijeenkomsten en tentamens.

Schriftelijke reguliere tentamens

Zie: www.ou.nl/tentamen

Het is mogelijk dat vanwege een groot aantal deelnemers het tentamen wordt ingepland op een andere locatie dan het studiecentrum zelf. Kijk voor de exacte locatie op de brief Tentamenoproep die u ontvangt voorafgaand aan het tentamen. De tentamenoproep vindt u ook in de Berichtenbox in mijnOU.

Routebeschrijving

Vanaf (bus)station
Stadsbus 36 richting Bilgaard/de Kei. Uitstappen aan de Groeneweg. Weg oversteken en daarna een minuut (terug-)lopen.

Lopend vanaf (bus) station (circa 15 minuten)
Richting centrum via Sophialaan en Prins Hendrikstraat. Op een gegeven moment ziet u aan uw rechterhand een groot plein. Dit is het Wilhelminaplein, ook wel 'het Zaailand' genoemd. Rechtdoor blijven lopen de Doelesteeg door (voetgangersgebied). Aan het einde linksaf de Nieuwestad ZZ op. Vlak voor de versmalling rechtsaf het water over, langs het standbeeld van Anne Vondeling de Kleine Kerkstraat in. Rechtdoor lopen tot aan een brede asfaltweg (Boterhoek/Groeneweg). Aan de overzijde ziet u de gebouwen van Tresoar.
(Klik hier of op het kaartje voor een groter beeld.)

Met eigen vervoer

Vanuit Heerenveen en Drachten
Richting centrum/station. Op een gegeven moment ziet u het station aan uw linkerhand. Rechtsaf de weg blijven volgen en bij mini-rotonde linksaf. Bij de volgende mini-rotonde rechtdoor, over de brug rechtsaf. Weg langs het water volgen. Aan het eind rechtsaf, over de brug bij de mini-rotonde linksaf. De weg blijven volgen en met de bocht mee naar rechts. Dit is de Groeneweg, links ziet u de gebouwen van Tresoar. Rechts, direct na de bocht, is de ingang van parkeergarage Oldehove.
Kosten: vanaf €0,50 voor het eerste kwartier tot max. €6,00 per dag. Avond- en nachttarief tussen 19.00 uur en 06.00 uur max. €2,50.
Weekkaart vanaf €18,00 en maandabonnement vanaf €77,00.

Vanuit Harlingen
Bij het Europaplein rechtdoor de Harlingerstraatweg op. Aan het einde daarvan bij Us Mem (standbeeld van een koe) rechtsaf. Over de brug op de rotonde linksaf (driekwart rond). De weg blijven volgen en met de bocht mee naar rechts. Dit is de Groeneweg, links ziet u de gebouwen van Tresoar. Rechts, direct na de bocht, is de ingang van parkeergarage Oldehove. Kosten zie hierboven.

Vanuit Hurdegaryp (Groningen)
Bij de 2e stoplichten linksaf (centrum). Na 50 meter bij de rotonde de eerste grote afslag rechts (Groningerstraatweg). Helemaal doorrijden.
Bij minirotonde rechtdoor; bij 2e minirotonde rechtdoor; bij 3e minirotonde driekwart om de Groeneweg/Boterhoek op. Even verderop ziet u links het plein met de Oldehove, rechts de gebouwen van Tresoar. Om gebruik te maken van de parkeergarage blijft u u de weg nog even volgen tot de minirotonde, daar kunt u keren om vandaar weer terug te rijden naar de ingang van parkeergarage Oldehove. Kosten zie hierboven.
(NB: vanuit Groningen kunt u sneller via de A7 naar Drachten en dan via de N31 (Wâldwei) naar Leeuwarden: zie routebeschrijving vanuit Drachten hierboven)

(Klik hier of op het kaartje voor een groter beeld.)