Thema_Lerarenbeurs_14506_head_large.jpg
Studeren met een Lerarenbeurs 2020
Sta je voor de klas maar wil je zelf ook weer een opleiding volgen? Maak dan gebruik van de Lerarenbeurs 2020. Hiermee behaal je voordelig een universitair bachelor- of masterdiploma. Je kunt een Lerarenbeurs aanvragen van 1 april tot en met 30 juni 2020. Oók als je al met een opleiding bent begonnen.

Studiekosten én vervanging

Als je bevoegd leraar in het primair of voortgezet onderwijs, of in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs bent, kom je in aanmerking voor een Lerarenbeurs. Je kunt de beurs aanvragen voor het volgen van een bachelor-, master- of post initiële masteropleiding, maar ook voor een premaster- of schakelprogramma dat voorafgaat aan een universitaire masteropleiding. De beurs komt tegemoet in de kosten van les- en collegegeld, studiemiddelen en eventuele reiskosten. Je werkgever kan een vergoeding krijgen om vervanging tijdens studieverlof te betalen. Kortom: een uitgelezen mogelijkheid om bijvoorbeeld te beginnen met de masteropleiding Onderwijswetenschappen. Of kijk eens naar de andere professionaliseringsmogelijkheden bij de Open Universiteit.

Onderwijskwaliteit verhogen

Het ministerie van OCW stelt beurzen beschikbaar met als doel dat het aantal universitair opgeleide en gepromoveerde leraren voor de klas toeneemt. Dit draagt bij aan de onderwijskwaliteit en versterkt de aansluiting tussen scholen en universiteiten. Meer informatie over de lerarenbeurs is te vinden op de website van DUO.

In 2020 minder budget beschikbaar voor nieuwe aanvragen

In 2020 is voor nieuwe aanvragen van de Lerarenbeurs minder budget beschikbaar *. Dat komt doordat het kabinet dit jaar een deel van de subsidie Lerarenbeurs wordt ingezet voor de bestrijding van het lerarentekort. Het budget voor de Lerarenbeurs voor leraren die in 2020 willen starten met een bachelor- of masteropleiding (nieuwe aanvragen), zal hierdoor beperkt zijn. De aanvragen worden toegekend op volgorde van binnenkomst. Wacht daarom niet te lang en vraag snel een Lerarenbeurs aan.

* Deze link op rijksoverheid.nl is niet meer beschikbaar