null Lezing: Effectieve preventie in het uitgaansleven. Angst of inzicht?

PSY_VeiligFeesten_13831_head_large.jpg
Gezondheid
Lezing: Effectieve preventie in het uitgaansleven. Angst of inzicht?
Op woensdag 31 oktober 2018 houdt dr. Gjalt-Jorn Peters, universitair docent aan de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen bij de Open Universiteit, een lezing over effectieve preventie in het uitgaansleven. De lezing wordt gehouden in studiecentrum Eindhoven.

Uitgaan is gezellig en de sector is goed voor de economie en de werkgelegenheid. Maar uitgaan heeft ook specifieke risico's, bijvoorbeeld gezondheidsincidenten door middelengebruik.

Effectieve preventie

Gezondheidsrisico's worden voornamelijk bepaald door het gedrag van mensen, en dat gedrag is te verbeteren door effectieve preventie. In deze lezing wordt besproken waarom een angstaanjagende preventiecampagne niet werkt, en hoe gedragsverandering wèl werkt. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van de resultaten over xtc-gebruik in Party Panel, een semi-panelstudie in het Nederlandse uitgaansleven. Hoe staan gebruikers tegenover hoog gedoseerde xtc-pillen? Welke boodschappen kunnen helpen om het gebruik van hoge doses te voorkomen?

Aanmelden

De lezing duurt van 19.00 - 21.00 uur. U kunt de lezing kosteloos bijwonen na aanmelding via eindhoven@ou.nl of via 040-7600820. Informatie over de bereikbaarheid van het studiecentrum kunt u vinden op de pagina van studiecentrum Eindhoven.

Bekijk ook het minicollege dat Gjalt-Jorn recentelijk gaf bij de Universiteit van Nederland: Waarom werkt bangmakerij niet ontmoedigend als het om drugs gaat?