null Lezing 'Going outside: an exploration of the benefits of time in nature'

NW_NatureClimatChange_StefanDekker_14660_head_large.jpg
Gezondheid
Lezing 'Going outside: an exploration of the benefits of time in nature'
In de buitenlucht actief zijn heeft positieve invloeden op onze gezondheid zowel fysiek, mentaal als sociaal. Het helpt stress levels te verlagen en het brengt de aandacht en focus terug. Op 15 maart 2021 heeft een gastlezing plaatsgevonden door prof. dr. Andrew Bobilya (professor aan de Western Carolina University, VS) in samenwerking met Marjan Nijkamp (universitair docent Gezondheidspsychologie).

Over de lezing

Bobilya en Nijkamp organiseerden de lezing gericht op de voordelen van tijd doorbrengen in de natuur. De lezing is een onderdeel van de cursus getiteld 'Gezondheidsgedrag: Interactie tussen individu en omgeving'. De sessie werd bijgewoond door meer dan 60 docenten, studenten, gasten uit de VS en enkele WCU-studenten.

Samenwerking

In de toekomst willen Bobilya en Nijkamp blijven samenwerken ten gunste van studenten Gezondheidspsychologie. De aanleiding van de samenwerking was een artikel dat Nijkamp las in 'Quest Psychologie', waarin Bobilya werd geïnterviewd. In het artikel werd gereflecteerd op ervaringen tijdens een retraite alleen in de natuur, de 'wilderness solo-experiences', waarnaar Bobilya al meer dan 20 jaar onderzoek doet.

Kijk terug

Voor meer informatie kun je de lezing geheel terug kijken.