null Lezing voor kinderen over serious games in het Discovery Museum

OW_Lezing_SeriousGames_12343_head_large.jpg

Lezing voor kinderen over serious games in het Discovery Museum

Kun je leren van games? Op zondag 26 mei 2024 om 14.00 uur geeft dr. Hans Hummel van de Open Universiteit antwoord op die vraag. Dat doet hij in een college voor kinderen in het Discovery Museum te Kerkrade. Hij legt daarin alles uit over serious games. De lezing maakt deel uit van een nieuwe reeks Discovery Jeugd Colleges, drie colleges voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Kijkje in de wereld van games

Tijdens het college gaat Hummel in op waarom games zo leuk zijn om te doen. Samen met het publiek gaat hij het hebben over het nut van serious games. Wat kun je daarvan leren? Kun je er bijvoorbeeld ook vakken op school mee leren? En zijn zulke 'serieuze games' dan ook leuk? Daarnaast zullen verschillende voorbeelden van populaire én leerzame games voorbijkomen.

Over het Discovery Museum

Het Discovery Museum wil op een toegankelijke en leerzame manier inzicht geven in hoe de wereld werkt op het gebied van wetenschap en techniek. Er is een vaste tentoonstelling over allerlei onderwerpen. Je kunt bijvoorbeeld belangrijke uitvindingen zien van vroeger en nu op het gebied van voedsel, gezondheid, werk & vrije tijd, wonen en leren. Het museum wil bezoekers inspireren om bij te dragen aan positieve verandering en wil verder een kenniscentrum zijn op het gebied van aarde, wetenschap, techniek en design.

Wil je erbij zijn?

Het college duurt ongeveer 60 minuten. Deelname aan de hele reeks kost € 15,-. Na afloop van de collegereeks ontvangen deelnemers een Discovery Jeugd Colleges Diploma en een vrijkaartje voor het museum. Wil je meer informatie over de voorjaarsreeks van de Jeugd Colleges of wil je je aanmelden? Kijk dan op de website van het Discovery Museum.