Bodem en water: een stroomgebiedbenadering
-
Natuurwetenschappen
-
NB1922
-
5 EC
-
Vanaf € 384
Inhoud
Leerdoelen
Na het bestuderen van deze cursus kun je, met ondersteuning, bijdragen aan het in kaart brengen van een milieuwetenschappelijk vraagstuk, en dit probleem nader definiëren (diagnosecompetentie). Eveneens kun je, met ondersteuning, bijdragen aan het onderzoeken van een milieuvraagstuk vanuit een natuurwetenschappelijke invalshoek en de rapportage daarover aan het milieuwerkveld (onderzoekscompetentie). Daarnaast heb je inzicht gekregen in de samenhang tussen de verschillende deelsystemen (met name bodem, oppervlaktewater en grondwater) en, in het bijzonder, de wijze waarop ze interageren. Je bent dan ook in staat om een natuurwetenschappelijk fenomeen in het bodem-watersysteem te beschrijven en te verklaren.
Aanmelden
Voorkennis
Leesvaardigheid in het Engels is noodzakelijk.
Wiskundige voorkennis kun je opdoen met de propedeusecursus Wiskunde voor milieuwetenschappen (NB0302). Indien je deze cursus niet hebt afgerond, kun je je voorkennis toetsen met de diagnostische toets van deze cursus en eventueel opfrissen met de bijgeleverde basiskennis.
Voorkennis van natuur- en scheikunde kun je opdoen met de propedeusecursussen
‘Natuurkunde voor milieuwetenschappen’ (NB1002) en ‘Scheikunde voor milieuwetenschappen 1’ (NB0502).
Begeleidingsvorm
Via de cursussite in de online leeromgeving kun je inhoudelijke vragen stellen aan je medestudenten. De docent organiseert een begeleid studietraject in kwartiel 4(april tot juli). In dit kwartiel is er een werkcollege op de Themadag Milieuwetenschappen te Utrecht. Daarnaast zijn er twee online werkcolleges die je kunt bijwonen via de cursussite in de online leeromgeving. Enkele weken voorafgaand aan het digitale groepstentamen (DGT) van deze cursus organiseert de docent een workshop waarin je de opdrachtuitwerking (factsheet) kunt presenteren (de data vind je in de online leeromgeving).
Docenten
Tentamenvorm
Tentamentoelichting
De opdracht bestaat uit een presentatie aan je medestudenten tijdens een van de online workshops van de conceptversie van je factsheet. Je gebruikt de verkregen feedback om je definitieve factsheet in te dienen als uitwerking van de tentamenopdracht. Je meldt je minimaal 2 weken voorafgaand van de workshop aan via de cursussite
Tentamendata
Opdracht: volgens afspraak.
Tentamenhulpmiddelen
De online rekenmachine
Het online woordenboek t.b.v. ANS