Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
Gezondheid
Nieuwe cursus: Interventies in de praktijk
In het voorjaar van 2018 start de Open Universiteit met een nieuwe cursus 'Interventies in de praktijk: positieve gezondheid'. In deze cursus staat het toepassen van bestaande methodes, interventies en therapieën in de individuele hulpverlening van de gezondheidspsycholoog en in een wijkgerichte benadering centraal. Positieve gezondheid vormt daarbij het denkkader van de cursus.

Interventies kiezen en motiverende gespreksvoering

Positieve gezondheid wordt omschreven als het aanpassingsvermogen van mensen bij fysieke, emotionele en sociale uitdagingen en het vermogen om hierbij zo veel mogelijk de eigen regie te (blijven) voeren. Vanuit dit kader leert u in deze cursus keuzes te maken uit het grote aanbod van therapieën, methoden en interventies. U oefent de basisvaardigheden van motiverende gespreksvoering en u leert vanuit de casuïstiek interventies te kiezen en toe te passen.

Belangrijk voor de planning

De cursus is een cursus uit de masteropleiding. U kunt hem dus alleen volgen als u formeel bent toegelaten tot de masteropleiding ofwel als u al een masteropleiding hebt afgerond.

Cursusduur: 30 april t/m 6 juli 2018

Dinsdag 1 mei 2018 van 19.30 - 21.00 uur: openingsbijeenkomst (online)

Zaterdag 2 juni 2018 van 11.00-16.00 uur: trainingsdag MG studiecentrum OU Utrecht (face to face) (bijzondere verplichting 1)

Voor meer informatie en inschrijven zie cursus Interventies in de praktijk.