Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
OnderwijsInnovatie
Het kwartaalblad OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

OnderwijsInnovatie gaat digitaal

Sinds de eerste OnderwijsInnovatie in maart 1999 heeft de Open Universiteit maar liefst 79 uitgaven verzorgd. Uniek in zijn soort en zijn tijd ver vooruit bood OnderwijsInnovatie professionals in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen een platform voor initiatieven, projecten, onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie.

De doelstelling, valorisatie van innovaties in het hoger onderwijs, en de inhoud van het tijdschrift zijn nog altijd actueel. Daar hoort ook een actuele verschijningsvorm bij. Vandaar dat OnderwijsInnovatie per september 2018 enkel nog digitaal verschijnt. Dat spaart niet alleen het milieu, het levert ook een inhoudelijke meerwaarde op omdat artikelen straks geïllustreerd en verduidelijkt kunnen worden met filmpjes, kennisclips, websites en (ander) audiovisueel materiaal.

Aanmelden voor gratis abonnement

  • Als u OI gratis wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden als abonnee.
  • Bestaande abonnees ontvangen in september niet automatisch de digitale versie van OI. Dat heeft te maken met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking is getreden. Hiermee worden uw persoonsgegevens nog beter beschermd, maar daarom moet u zich wel opnieuw aanmelden als bestaande abonnee. Het abonnement is en blijft gratis.
  • Ontvangt u OI nu in gedrukte vorm, maar wilt u zich niet opnieuw aanmelden voor de digitale versie, dan zijn we benieuwd naar de reden(en) daarvan. U kunt de redactie helpen door deze reden bij niet geïnteresseerd kenbaar te maken.

De nieuwste OI

Bekijk hier de meest recente uitgave.

 

Bijdragen

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten binnen het hoger onderwijs, dan kunt u via onderwijs.innovatie@ou.nl daarover berichten. Vanwege de nieuwe digitale versie zijn nieuwe redactionele richtlijnen opgesteld, zodat bijdragen rijker geïllustreerd en interactiever aan de lezer aangeboden kunnen worden.

Eerdere uitgaven

Eerdere uitgaven van de gedrukte versie van OnderwijsInnovatie kunt u als pdf-bestand bekijken of downloaden. De eerdere uitgaven kunt u ook terugvinden in ISSUU. Vanaf december 2018 kunt u in iedere digitale versie terugblikken in ons digitale archief.