PSY_ActiefLeven_head_large.jpg
Project Actief Leven
Wist u dat meer dan de helft van de Nederlanders niet genoeg beweegt? Terwijl genoeg bewegen juist veel (gezondheids)voordelen heeft! De vakgroep gezondheidspsychologie van de Open Universiteit heeft daarom verschillende programma’s voor op de computer gemaakt waarbij deelnemers persoonlijke online beweegadviezen krijgen. Veel deelnemers zijn hierdoor al meer gaan bewegen. In het Actief Leven project worden deze programma’s verder verbeterd.

Wat is het Actief Leven project?

De online programma’s geven deelnemers persoonlijk afgestemde tips en adviezen die kunnen helpen om meer te gaan bewegen en dit ook vol te houden. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het huidige beweeggedrag, het vinden van passende beweegactiviteiten en het omgaan met moeilijke situaties. Tijdens het Actief Leven project wordt onderzocht of de bestaande beweegprogramma’s verbeterd kunnen worden door het toevoegen van een activity tracker of een extra optie voor op de smartphone.

Deelnemen aan een onderzoek van het Actief Leven project?

Voor een onderzoek van het Actief Leven project zijn wij op zoek naar 50-plussers die de vernieuwde online beweegprogramma’s willen gaan gebruiken. Ook is het belangrijk dat u een computer/laptop/tablet kunt gebruiken en dat u een smartphone heeft. Naast dat u door deel te nemen bijdraagt aan ons onderzoek, maakt u ook kans op één van de twee tablets die wij verloten onder de deelnemers die het onderzoek afronden. Wilt u graag deelnemen? Klik dan op de rode aanmeldknop voor meer informatie!

Aanmelden