null Online cursus Van Klacht naar Veerkracht voor iedereen van 40 jaar en ouder

PSY_VanKlachtnaarVeerkracht_12484_head_large.jpg
Leren
Online cursus Van Klacht naar Veerkracht voor iedereen van 40 jaar en ouder
Als je ouder wordt, krijg je onvermijdelijk te maken met uitdagingen: je conditie gaat achteruit, je verliest mensen in je omgeving, je rol of je werksituatie verandert ... Hoe kun je hier op een flexibele manier mee omgaan? Dat leer in je de online cursus van Klacht naar Veerkracht. De Open Universiteit biedt deze cursus in het voorjaar van 2020 gratis aan voor iedereen tussen de 40 en 75 jaar. Dit gebeurt in het kader van haar onderzoek naar positieve veroudering.

Positieve veroudering

Positieve veroudering onderzoekt hoe je het welbevinden bij het ouder worden kunt bevorderen en in stand houden. Met name zaken als flexibiliteit, veerkracht, copinggedrag (de manier waarop je met zaken omgaat) blijken van belang bij positief ouder worden. Veerkracht kun je zien als het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag.

Ben je tussen de 40 en 75 jaar en wil je je veerkracht bevorderen?

In de online cursus van Klacht naar Veerkracht gaat het om veerkracht. Als je de cursus volgt, krijg je handvatten aangereikt om flexibel om te gaan met persoonlijke obstakels en om actief in het leven te staan. Voor het onderzoek vragen we je om driemaal een vragenlijst in te vullen. Het onderzoek richt zich op de effectiviteit en de gebruiksvriendelijkheid van de cursus. De cursus is bestemd voor 40-plussers, is online en duurt acht weken. Deelname aan de cursus en het onderzoek is gratis.

Meer weten?

Stuur een mail naar vanklachtnaarveerkracht@ou.nl voor meer informatie. Bekijk ook de flyer.

NB: Deelname aan de cursus is niet meer mogelijk.

 

Van Klacht naar Veerkracht: onderzoek naar Positieve Veroudering from OU Levenslooppsychologie on Vimeo.

De online cursus is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een vorm van gedragstherapie. Lees meer over ACT.