null Online infosessie premaster en master Onderwijswetenschappen

OPENWEEK_MAOW_head_large.jpg

Online infosessie premaster en master Onderwijswetenschappen

Kiezen voor de master Onderwijswetenschappen betekent een keuze om jezelf te blijven ontwikkelen. Wat zijn jouw persoonlijke doelen? Met de opleiding bieden we jou een stevige basis om je te ontwikkelen als onderwijskundig onderzoeker en ontwerper om het onderwijs of de opleiding in jouw organisatie te verbeteren.

Een groot deel van ons leven leren we. En het liefst succesvol. Onderwijswetenschappen is een interdisciplinaire, wetenschappelijke masteropleiding die de vakgebieden psychologie (met name de psychologie van het leren), onderwijskunde, onderwijstechnologie en organisatie bundelt. Bij dat alles hanteren we als invalshoek het onderzoeken, analyseren, ontwerpen, inrichten en/of verbeteren van leersituaties en leeromgevingen. Digitale systemen en hulpmiddelen zijn daarbij niet meer weg te denken, maar brengen wel ethische kwesties met zich mee (denk aan AI).

Onderwijswetenschappers kom je tegen in veel verschillende contexten. Bijvoorbeeld in scholen voor het basis-, voortgezet, middelbaar of hoger onderwijs. In deze contexten is het werk van de onderwijswetenschapper, vaak gecombineerd met een docentschap, gericht op het sterker theoretisch onderbouwen van keuzes die in de klas gemaakt moeten worden en op het vormgeven van vernieuwing van het onderwijs.

Als onderwijskundig medewerker bij een opleidingsafdeling van een bedrijf of publieke instelling geef je onderwijskundig advies op basis van onderzoek en als onderwijstechnoloog bij een leverancier van onderwijsproducten toon je je ontwerpvaardigheden.

Nieuwsgierigheid gewekt?

Aanmelden voor de online infosessie op dinsdag 21 mei 2024 is mogelijk door het aanmeldformulier in te vullen via onderstaande knop. Neem voor meer informatie alvast een kijkje op de opleidingspagina van de premaster of de master Onderwijswetenschappen.

Meer informatie

Voor persoonlijke vragen over je studieplanning of keuzemogelijkheden, verwijzen wij je graag naar onze studieadviseurs.

Deze sessie heeft reeds plaatsgevonden.