null OU actief op Nationale Dag van Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

ALG_DagDuurzaamOnderwijs_14583_head_large.jpg
Duurzaamheid
OU actief op Nationale Dag van Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs
Op 25 mei 2018 vindt in Eindhoven de vijfde Nationale Dag van Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (NDDHO) plaats. Wetenschappers en studenten van de Open Universiteit verzorgen verschillende onderdelen van dit evenement over de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden.

Inbreng OU

Dit jaar is het thema van de NDDHO: duurzaam, verbindend, circulair. De Open Universiteit, met name de faculteit Management, Science & Technology, heeft een grote inbreng op de NDDHO. Anda Counotte, universitair docent van de vakgroep Informatiekunde en bedrijfsprocessen was in haar rol als voorzitter van de Special Interest Group Groene ICT en duurzaamheid van SURF lid van de Programmaraad en treedt op als sessievoorzitter. In de sessies spreken Harald Vranken (sessie 4.1 Blockchain) en Bernard van Gastel (sessie 1.3 Groene software); zij zijn respectievelijk universitair hoofddocent en universitair docent bij de vakgroep Informatica. Willem Vermeend, hoogleraar Economie 4.0, geeft de keynote 'De economie van de toekomst is slim en groen'. Tot slot worden er drie posters gepresenteerd van een promovendus en twee studenten van de master Business Process Management and IT.

Aanmelden

Het doel is om groepen die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten, bij elkaar te brengen om op die manier synergie en samenwerking te bevorderen: studenten, onderzoekers, docenten en managers.

Voorgaande jaren waren er circa 300 bezoekers. Organisatoren zijn SURF, Studentenvoormorgen, RVO, Special Interest Group Groene ICT en duurzaamheid en Green IT Amsterdam. Locatie dit jaar is TU Eindhoven. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht in verband met het beperkte aantal deelnemers.