null Studiecentrum Rotterdam

STC_Rotterdam_16955_head_large.jpg

NB Zie www.ou.nl/informatie-coronavirus voor de actuele informatie rondom bijeenkomsten en tentamens.

Let op:
Het dragen van een mondkapje is verplicht in de algemene ruimten van het studiecentrum. Op het moment dat men tentamen doet, mag het mondkapje af.

Studiecentrum Rotterdam

Adres

Coolsingel 65
3012AC Rotterdam
Telefoon: +31 10 2771480
E-mail: rotterdam@ou.nl

Toegang voor rolstoelgebruikers
U kunt bellen naar tel. 010-2771480 als u bij de ingang staat. Er komt dan een medewerker naar beneden om de zijdeur voor u open te doen.

Openingstijden

Het studiecentrum is voor bezoekers gesloten in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Tijdens de openingstijden is het studiecentrum telefonisch en per mail bereikbaar.

  • maandag van 13.30 - 21.00 uur
  • dinsdag van 13.30 - 21.00 uur
  • woensdag van 13.30 - 21.00 uur
  • donderdag van 13.30 - 17.30 uur
  • vrijdag van 10.00 - 14.00 uur (alleen op afspraak)
  • zaterdag van 8.30 - 12.30 uur

Schriftelijke reguliere tentamens

Zie: www.ou.nl/tentamen

Het is mogelijk dat vanwege een groot aantal deelnemers het tentamen wordt ingepland op een andere locatie dan het studiecentrum zelf. Kijk voor de exacte locatie op de brief Tentamenoproep die u ontvangt voorafgaand aan het tentamen. De tentamenoproep vindt u ook in de Berichtenbox in mijnOU.

Routebeschrijving

De Coolsingel gaat op de schop en zal er een tijd anders uitzien dan u gewend bent. We zullen er alles aan doen om de overlast te beperken, maar kunnen hinder niet altijd voorkomen. Volg daarom het laatste nieuws op Twitter of de website, zodat u op de hoogte bent. Plan uw route vooraf met Rotterdam Onderweg.

Dit blijft zo tot de nieuwe Coolsingel klaar is in maart 2021.


Grotere kaart weergeven

Met eigen vervoer

Het studiecentrum Rotterdam ligt in het hartje van de stad. Houdt daar rekening mee als u met de auto komt.

Vanuit de richting Amsterdam, Den Haag (A13)
A13, bij afslag Kleinpolderplein links aanhouden op A20/E19. Neem afslag Rotterdam Centrum-Noord, rechts aanhouden op Schieplein. Neem de Schieweg, Schiekade. Bij het Hofplein rijdt u rechtdoor. U rijdt nu de Coolsingel op. Aan uw rechterzijde vindt u het Stadhuisplein, met op de hoek het Holbeinhuis op nummer 65.

Vanuit de richting Utrecht (A12)
A12, bij afslag Terbregseplein links aanhouden. Neem afslag Rotterdam Centrum-Noord, rechts aanhouden op Schieplein. Neem de Schieweg, Schiekade. Bij het Hofplein rijdt u rechtdoor. U rijdt nu de Coolsingel op. Aan uw rechterzijde vindt u het Stadhuisplein, met op de hoek het Holbeinhuis op nummer 65.

Vanuit de richting Dordrecht (A16)
A16, bij afslag Ridderkerk-West links aanhouden op A16. Bij afslag Prins Alexander rechts afslaan naar Terbregseplein. Neem afslag Rotterdam Centrum-Noord, rechts aanhouden op Schieplein. Neem de Schieweg, Schiekade. Bij het Hofplein rijdt u rechtdoor. U rijdt nu de Coolsingel op. Aan uw rechterzijde vindt u het Stadhuisplein, met op de hoek het Holbeinhuis op nummer 65.

Vanuit de richting Zeeland / Heinenoordtunnel (A29)
Neem vanaf de snelweg afslag Zuidplein/Ahoy. Volg richting Maastunnel. Aan het einde rechts aanhouden. Bij de kruising met verkeerslichten rechtdoor het verdiepte tunneltracé volgen. Bij de volgende kruising bovenlangs de ventweg langs het tunneltracé aanhouden tot aan de volgende verkeerslichten. Rechtsaf het Weena op, voor het centraal station langs naar het Hofplein. Bij het Hofplein gaat u rechtsaf. U rijdt nu de Coolsingel op. Aan uw rechterzijde vindt u het Stadhuisplein, met op de hoek het Holbeinhuis op nummer 65.

Parkeren
Parkeergarages op loopafstand zijn:
- Parkeergarage Bijenkorf
- Parkeergarage Stad Rotterdam (Kruiskade)
- Parkeergarage Weena (Karel Doormanstraat)
- Parkeergarage St Jacob (Stadstoezicht).

Park and Ride (P+R)

De metrostations Slinge (Rotterdam zuid) en Kralingse Zoom (Rotterdam oost) zijn P&R-stations.

Openbaar vervoer

Metro
Met de Callandlijn (oost-westlijn) uitstappen metrostation Beurs.
Met de Erasmuslijn (noord-zuidlijn) uitstappen metrostation Stadhuisplein.

Tram/Bus
De tramlijnen 21 en 23 en buslijn 48 stoppen voor de deur.
Om zelf uw openbaar vervoer naar het studiecentrum te plannen zie 9292ov.nl.

Lopend vanaf het Centraal Station
Vanaf het stationsplein, via Kruisplein, linksaf Schouwburgplein de Korte Lijnbaan op. Rechtdoor over het Stadhuisplein. Rechts op de hoek met de Coolsingel staat het Holbeinhuis. Ingang Coolsingel 65.