Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
Startbijeenkomst Inleiding recht
Voor iedereen die start met studeren in de cursus Inleiding recht, de eerste cursus van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, organiseren wij een tweetal startbijeenkomsten. Aan het begin van het academisch jaar 2017-2018 worden deze georganiseerd op twee opeenvolgende zaterdagen: op 2 en 9 september 2017. Op deze startbijeenkomsten kunt u als nieuwe student kennismaken met de cursus Inleiding recht, met de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, met de OU, met de docenten maar vooral ook met uw medestudenten.

Locatie

De startbijeenkomsten vinden beide plaats in één van de studiecentra van de OU:

Programma

De twee startbijeenkomsten hebben hetzelfde programma:

10:30   welkom

10:45   kennismaking met medestudenten

11:15   introductie van de bachelor opleiding Rechtsgeleerdheid en de cursus Inleiding recht

11:45   over studieadvisering

12:00   lunch

12:30   interactieve lezing over een actueel onderwerp uit het strafrecht / het staatsrecht

13:00   casus uit leereenheid 1 oplossen met medestudenten

13:30   casus uit leereenheid 1 bespreken

14:00   einde

Aanmelden 

Als u zich heeft ingeschreven voor de cursus Inleiding recht, kunt u zich via de cursussite van Inleiding recht in yOUlearn, de digitale leeromgeving van de OU,  aanmelden voor deelname aan één van de bijeenkomsten.

Inleiding recht

De cursus Inleiding recht (10 EC) biedt een eerste, globale kennismaking met de academische bestudering van het Nederlandse recht. Gedurende 20 weken bestudeert u twaalf leereenheden waarin u oefent met het toepassen van het geldende recht op verschillende rechtsgebieden en met basale juridische vaardigheden zoals het lezen en vinden van wetten en jurisprudentie. Ook maakt u kennis met meer theoretische beschouwingen over juridische vraagstukken van verscheiden OU-hoogleraren in een serie video-interviews, waarna al deze elementen weer worden samengebracht in levendige en actuele casus, die wekelijks online worden besproken via de virtuele klas.

Bent u nog niet ingeschreven voor de cursus Inleiding recht, dan adviseren wij om u uiterlijk maandag 14 augustus 2017 aan te melden, via Studieaanbod.


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items