null Startdag Aarde, Mens en Milieu

NW_Startdag_AMM_head_large.jpg
Startdag Aarde, Mens en Milieu
Voor iedereen die start met studeren, of geïnteresseerd is, in de bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen en/of de premaster organiseren wij ieder half jaar een startdag. De eerstvolgende startdag vindt plaats op zaterdag 26 augustus 2023 in Burgers' Zoo.

Datum Startdag Aarde, mens en milieu

  • zaterdag 26 augustus 2023 van 10.00 - 16.00 uur
  • zaterdag 3 februari 2024 van 10.00 - 16.00 uur

Starten in Burgers' Zoo

De Startdag Aarde, mens en milieu - ieder half jaar in de Koninklijke Burgers' Zoo - is bedoeld voor alle studenten die starten, nog willen starten of net begonnen zijn met de bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen van de Open Universiteit. De dag biedt gelegenheid om kennis te maken met je medestudenten en docenten in de opleiding. Je zult ook al een eerste studietaak uitvoeren van de cursus Aarde, mens en milieu 1, de introductiecursus van deze bacheloropleiding. Dat doen we zoveel mogelijk in groepjes per regio, waardoor je studiegenoten treft bij jou uit de buurt onder begeleiding van de docent uit de regio. Door die eerste studietaak in groepjes krijg je een beeld van waar deze academische opleiding over gaat.

Wij horen van oud-studenten dat de dag hen heeft gemotiveerd bij hun nieuwe start in het onderwijs. In de informele context van de Koninklijke Burgers' Zoo in het midden van Nederland (Arnhem) kun je volop informatie krijgen van de docenten die je tijdens de introductiecursus zullen begeleiden. Ook kunnen zij je adviseren over de mogelijkheden tot vrijstelling, als je in het verleden al (enig) hoger onderwijs hebt gevolgd.

Uitnodiging startdag

Alle studenten die met de bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen starten, of onlangs zijn gestart, én belangstellenden die nog overwegen om binnenkort te starten, zijn van harte uitgenodigd.

  • De cursus Aarde, mens en milieu 1 - introductie in de milieu-natuurwetenschappen (NB0112) start jaarlijks in september (tot half november) en in februari (tot half april). We adviseren om je uiterlijk twee weken vooraf hiervoor aan te melden. Je ontvangt dan tijdig het cursusmateriaal. Bovendien heb je dan al vóór de startdag toegang tot de leeromgeving, maak je kennis met je docent en medestudenten in je regionale studiegroep, of in je online studiegroep (indien dit voor jou de beste oplossing is, bijvoorbeeld vanuit het buitenland).
  • Ben je net te laat voor de start in september of in februari, dan kun je ook starten met de cursus Aarde, mens en milieu 2 - introductie in de milieu-natuurwetenschappen (NB0212). Dit vergt iets meer studie-inspanning (6-8 uur per week). Deze cursus start jaarlijks in november (tot februari) en in april (tot begin juli). We adviseren om je uiterlijk twee weken vooraf hiervoor aan te melden. Je volgt dan de startdag direct na deze cursus, als start voor je volgende cursus Aarde, mens en milieu 1 (NB0112).
  • Heb je interesse in één van deze cursussen of in een milieuwetenschappelijke bachelor, premaster of master, dan ben je ook van harte welkom op de startdag, als 'open dag' of 'meeloopdag' Milieuwetenschappen / Environmental Sciences. De studieadviseurs en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden.
  • Combineer je in het introductiesemester de cursus Aarde, mens en milieu 1 met de cursus Wiskunde voor milieuwetenschappen? Dan is het voor deze cursus van belang dat je voorkennis op peil is, voordat je je aanmeldt voor deze cursus. De voorkennis is wiskunde op middelbare schoolniveau. Ga na of je voorkennis op peil is en/of hoe je die vooraf op peil kunt brengen.

Programma Startdag Aarde, mens en milieu 26 augustus 2023

Het programma van de Startdag Burgers' Zoo is als volgt:

9.00 uur Openingstijd Burgers' Zoo
9.30 uur Ontvangst met koffie/thee in de Knoefzaal, probeer uiterlijk om 9.45 te arriveren in de zaal
10.00 uur Welkom en toelichting op het dagprogramma
10.15 uur Informatie over de cursus en opleiding
11.15 uur Toelichting op het onderzoek en indeling in groepen
11.30 uur Lunch in Bush restaurant (Burgers' Zoo waardepas t.w.v. € 12,50 wordt aangeboden, brood of lunch kun je ook zelf meebrengen of is daar te verkrijgen)
12.15 uur Onderzoek in Bush, Ocean of Mangrove aan de hand van twee hoofdvragen
13.45 uur Verwerken van de onderzoeksresultaten tot posters
14.45 uur Koffie/thee & presenteren van de onderzoeksresultaten aan elkaar
15.45 uur Afsluiting van de bijeenkomst en ruimte voor algemene vragen
16.00 uur Einde van de bijeenkomst, en mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen aan docenten en/of studieadviseurs
Voor en na het dagprogramma Vrije wandeling in Burgers' Zoo (tot 18.00 in de zomer en tot 17.00 in de winter).

Het lezen van het boekje 'De reageerbuisplaneet' (van Kasteren, ISBN 9789035820999; dit boekje ontvang je bij het cursusmateriaal van Aarde, mens en milieu 1) is een goede voorbereiding op de Startdag. Het is echter geen vereiste. M.a.w. ook als je nog niet beschikt over het cursusmateriaal (inclusief boekje) kun je deelnemen aan de Startdag.

Aanmelden

Aanmelden voor de eerstvolgende startdag is mogelijk tot uiterlijk woensdag 16 augustus 2023. Deelname aan de Startdag in Burgers' Zoo is kosteloos en vrijwillig. Deelname aan de startdag is niet verplicht om de introductiecursus of de opleiding succesvol af te ronden, het helpt wel. Wel is het noodzakelijk om je minimaal een week voor de startdag en voor de online bijeenkomst aan te melden. Het aantal beschikbare plekken is gebonden aan een maximum. Bij overschrijding van dit maximum zullen studenten voorrang krijgen op belangstellenden.

Voor de startdag in Burgers' Zoo is vooraf aanmelden nodig vanwege toegang tot de dierentuin, de lunchreservering en indeling in studiegroepen. Indien na aanmelding blijkt dat je toch niet kunt deelnemen dan graag ruim van tevoren afmelden via: natuur.studiedagen@ou.nl.

Namens alle docenten en de studieadviseurs,
Dr. ir. Raoul Beunen, programmaleider BSc Milieu-natuurwetenschappen

Locatie en bereikbaarheid

De startdag vindt plaats in Burgers' Zoo. Kom je niet met openbaar vervoer dan kun je proberen om mee te rijden met nieuwe medestudenten via www.blablacar.nl (een platform dat samenwerkt met de ANWB).

Burger's Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem, Nederland, zie kaart.