ALG_STUDIEGIDSEN_head_large.jpg

Studiegids Rechtsgeleerdheid

Ben je je aan het oriënteren op een studie rechten? Wij willen jou graag de informatie aanbieden die je nodig hebt voor het maken van jouw studieplannen. Naast de informatie over ons onderwijs en opleidingen die wij op onze website publiceren, bieden wij deze informatie ook aan in een studiegids. In deze gids staat alle opleidingsinformatie, tentamen- en begeleidingsinformatie en een overzicht van de cursussen opgenomen. Wil je je aanmelden voor een cursus of opleiding? Dat kan via deze website waarop alle actuele informatie en wijzigingen telkens worden gepubliceerd.

Maak uitgebreid kennis met de rijkdom van het Nederlands, Europees en internationaal recht. De diverse rechtsgebieden, juridische vaardigheden, metajuridica, de academische verdieping én de actuele casus; ze komen allemaal aan bod in deze rechtenstudie.

Studiegids aanvragen

Het recht is overal. Als jurist, raadsman, adviseur of bemiddelaar is het belangrijk dat je zaken en problemen vanuit meerdere perspectieven leert te beoordelen en kritisch kunt reflecteren op het recht. Wil je een flinke verdiepingsslag maken? En je bovendien specialiseren op een nieuw terrein? Dan is de Master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit precies datgene wat je nodig hebt!

Studiegids aanvragen

Technologieën ontwikkelen zich razendsnel. Organisaties en bedrijven verzamelen en verwerken steeds meer persoonsgegevens. Regels die bijvoorbeeld volgen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vereisen dat dit rechtmatig, transparant en veilig gebeurt. Wat kan wel? Wat mag niet? Hoe kom je tot privacy-vriendelijke innovatie? Deze masteropleiding leert je alles over het gegevensbeschermings- en privacyrecht met een focus op de Nederlandse rechtspraktijk. Daarbij slaan we nadrukkelijk een brug tussen recht en technologie.

Studiegids aanvragen