ALG_STUDIEGIDSEN_head_large.jpg

Studiegidsen 2024-2025

Ben je je aan het oriënteren op een studie? Wij willen jou graag de informatie aanbieden die je nodig hebt voor het maken van jouw studieplannen. Naast de informatie over ons onderwijs en opleidingen die wij op onze website publiceren, bieden wij deze informatie ook aan in een studiegids. In deze gids staat alle opleidingsinformatie, tentamen- en begeleidingsinformatie en een overzicht van de cursussen opgenomen. Wil je je aanmelden voor een cursus of opleiding? Dat kan via deze website waarop alle actuele informatie en wijzigingen telkens worden gepubliceerd.

Gezondheid

 • Masteropleiding Gezondheidswetenschappen
  Wil jij helpen om de zorg en publieke gezondheid in Nederland écht te verbeteren? Onze master Gezondheidswetenschappen haakt vanuit verschillende wetenschapsgebieden in op de actuele, complexe vraagstukken in de zorg. De focus van de opleiding ligt op digitalisering van zorg en ziektepreventie door een gezonde leefstijl. Na deze master kun jij bijdragen aan een effectief en toekomstbestendig zorg- en gezondheidssysteem.
  Studiegids aanvragen

Informatica

 • Bacheloropleiding Informatica
  De wereld digitaliseert in rap tempo. Informatica en kunstmatige intelligentie spelen een belangrijke rol als het gaat om de technische aspecten van deze digitalisering. Met de bachelor Informatica van de Open Universiteit kun je aan de slag als adviseur, programmeur, ontwerper of beheerder van ICT-toepassingen.

  Studiegids aanvragen

 • Masteropleiding Computer Science
  Ben jij toe aan een serieuze verdiepingsslag op het vlak van softwaretechnologie en informatiesystemen? Met de Master Computer Science van de Open Universiteit groei je uit tot een academisch ingenieur en expert. Iemand die optimaal gebruik maakt van wetenschappelijk verantwoorde methoden en technieken om elke bestaande en nieuwe uitdaging het hoofd te kunnen bieden!

  Studiegids aanvragen

 • Masteropleiding Software Engineering
  Sta jij te popelen om als ambitieuze IT’er de stormachtige ontwikkelingen en uitdagingen op hardware- en softwaregebied het hoofd te bieden? En wil je daarvoor een flinke verdiepingsslag maken en voortborduren op de kennis die je in de bachelor opdeed? Dan is de Master Software Engineering van de Open Universiteit precies datgene wat je zoekt!

  Studiegids aanvragen

 • Masteropleiding Artificial Intelligence
  Hoe verbeter je diensten, processen en producten met AI? Zonder de veiligheid en privacy van mensen uit het oog te verliezen? Onze master Artificial Intelligence stoomt je klaar voor de toekomst met AI. Je leert zélf data- en modelgebaseerde AI-programma’s evalueren, ontwerpen en implementeren op een academische, ethische en transparante wijze.

  Studiegids aanvragen

Informatiekunde

 • Bacheloropleiding Informatiekunde
  Aan welke eisen moet een goed informatiesysteem voldoen? Hoe implementeer je het gebouwde informatiesysteem in een bedrijfssituatie? En hoe creëer je een strategische voorsprong op concurrenten door de toepassing van ICT? Ontwikkel jezelf optimaal als ICT-professional met de Bachelor Informatiekunde van de Open Universiteit! 

  Studiegids aanvragen

 • Masteropleiding Business Proces Management and IT
  Wil je als business analist, procesmanager of ICT-consultant beter kunnen inspelen op de stormachtige ontwikkelingen in de informatie- en internettechnologie? En tegelijk doorgroeien naar een bredere en meer verantwoordelijke functie op WO-niveau? De Master Business Process Management and IT van de Open Universiteit opent deuren voor je!

  Studiegids aanvragen

Kunst en cultuur

 • Bacheloropleiding Algemene cultuurwetenschappen
  Ben je een echt cultuurmens? Iemand die cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde niet alleen waardeert, maar er ook het fijne van wil weten? In de bachelor Algemene cultuurwetenschappen van de Open Universiteit leer je alles over deze disciplines, zodat je de opgedane kennis straks als een expert toe kunt passen in je werkveld.

  Studiegids aanvragen

 • Masteropleiding Kunst-en cultuurwetenschappen
  Ben je een echt cultuurdier en wil je alles weten van cultuur- en kunstgeschiedenis, literatuur en filosofie? De master Kunst- en cultuurwetenschappen van de Open Universiteit komt niet alleen tegemoet aan je gezonde nieuwsgierigheid, maar leidt je tegelijk op tot een kritische en academisch geschoolde cultuurprofessional.

  Studiegids aanvragen

Managementwetenschappen

 • Bacheloropleiding Bedrijfskunde
  Heb jij een leidinggevende functie of de ambitie om zo’n functie in de toekomst te gaan vervullen? En wil je daarbij je managementvaardigheden en -kwaliteiten verder ontwikkelen? De Bachelor Bedrijfskunde van de Open Universiteit zet je op het juiste spoor!

  Studiegids aanvragen

 • Masteropleiding Management
  Ben je toe aan de volgende stap in je managementloopbaan, waarbij je als manager of aankomend manager je inzichten verbreedt? Of ambieer je een managementpositie? De Master of Science in Management van de Open Universiteit leidt je op tot een moderne manager, die managementvraagstukken en -problemen multidisciplinair benadert!

  Studiegids aanvragen

Duurzaamheid en milieu

Onderwijswetenschappen

 • Masteropleiding Onderwijswetenschappen
  De moderne samenleving heeft behoefte aan effectieve, aantrekkelijke en efficiënte leeromgevingen op scholen, de werkplek, thuis en onderweg. Wil jij straks als expert zorgen voor deze hoognodige omgevingen? Ga dan voor de Master Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit!
 • Premaster Onderwijswetenschappen
  Met een hbo- of wo- achtergrond doorstromen naar de masteropleiding Onderwijswetenschappen? De premaster Onderwijswetenschappen geeft na afronding rechtstreeks toelating tot deze master. Na het afronden van de premaster heb je voldoende onderwijskundige kennis, onderzoeks- en academische vaardigheden opgedaan om de masteropleiding Onderwijswetenschappen te kunnen volgen.
  Studiegids aanvragen

Psychologie

 • Bacheloropleiding Psychologie
  Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Hoe ontstaan psychische problemen? Zijn verschillen in intelligentie en persoonlijkheid erfelijk? Hoe beïnvloeden mensen elkaar? In de bachelor Psychologie leer je veel over anderen, maar ook over jezelf. De stevige wetenschappelijke basis biedt jou de mogelijkheid om al dit soort vragen straks als een professional te beantwoorden.

  Studiegids aanvragen

Rechtswetenschappen

 • Bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid
  Maak uitgebreid kennis met de rijkdom van het Nederlands, Europees en internationaal recht. De diverse rechtsgebieden, juridische vaardigheden, metajuridica, de academische verdieping én de actuele casus; ze komen allemaal aan bod in deze rechtenstudie.

  Studiegids aanvragen

 • Masteropleiding Rechtsgeleerdheid
  Het recht is overal. Als jurist, raadsman, adviseur of bemiddelaar is het belangrijk dat je zaken en problemen vanuit meerdere perspectieven leert te beoordelen en kritisch kunt reflecteren op het recht. Wil je een flinke verdiepingsslag maken? En je bovendien specialiseren op een nieuw terrein? Dan is de Master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit precies datgene wat je nodig hebt!

  Studiegids aanvragen

 • Master Gegevensbescherming en Privacyrecht
  Technologieën ontwikkelen zich razendsnel. Organisaties en bedrijven verzamelen en verwerken steeds meer persoonsgegevens. Regels die bijvoorbeeld volgen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vereisen dat dit rechtmatig, transparant en veilig gebeurt. Wat kan wel? Wat mag niet? Hoe kom je tot privacy-vriendelijke innovatie? Deze masteropleiding leert je alles over het gegevensbeschermings- en privacyrecht met een focus op de Nederlandse rechtspraktijk. Daarbij slaan we nadrukkelijk een brug tussen recht en technologie.

  Studiegids aanvragen