ALG_STUDIEGIDSEN_head_large.jpg

Studiegidsen Psychologie

Bent je je aan het oriënteren op een studie psychologie? Wij willen jou graag de informatie aanbieden die je nodig hebt voor het maken van jouw studieplannen. Naast de informatie over ons onderwijs en opleidingen die wij op onze website publiceren, bieden wij deze informatie ook aan in een studiegids. In deze gids staat alle opleidingsinformatie, tentamen- en begeleidingsinformatie en een overzicht van de cursussen opgenomen. Wil je je aanmelden voor een cursus of opleiding? Dat kan via deze website waarop alle actuele informatie en wijzigingen telkens worden gepubliceerd.

Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Hoe ontstaan psychische problemen? Zijn verschillen in intelligentie en persoonlijkheid erfelijk? Hoe beïnvloeden mensen elkaar? In de bachelor Psychologie leer je veel over anderen, maar ook over jezelf. De stevige wetenschappelijke basis biedt jou de mogelijkheid om al dit soort vragen straks als een professional te beantwoorden.

Studiegids aanvragen

In de premaster leer je je opgedane kennis uit een eerdere verwante hbo-opleiding of wo-bacheloropleiding verder door te ontwikkelen tot de juiste attitude die nodig is voor instroom in de masteropleiding psychologie. In de premaster ligt nadruk op complexiteit en zelfstandigheid waarmee je je competenties gaat toepassen. Kennis, onderzoek, interventie en diagnose zijn daarin sleutelwoorden.

Studiegids aanvragen

In de masteropleiding Psychology verdiep je eerder opgedane kennis en vaardigheden uit de bacheloropleiding op het gebied van onderzoek, diagnose en interventie. Je wordt nauw betrokken bij de opzet en uitvoering van onderzoek van de wetenschappelijke staf. Hierdoor opereer je niet alleen theoretisch op hoog niveau, maar heb je ook het vermogen de theorie in praktijk te brengen.

Studiegids aanvragen