null Thijs Homan spreker op Nationale Controllersdag 2018

MST_OOA_ThijsHoman_14527_head_large.jpg
Samenleving
Thijs Homan spreker op Nationale Controllersdag 2018
Tijdens de cm: Nationale Controllersdag 2018 geeft hoogleraar Thijs Homan een lezing met de titel 'Een nieuw tijdperk van beheerskramp'. De controllersdag vindt plaats op donderdag 21 juni 2018 in Bussum

Een nieuw tijdperk van beheerskramp?

De lezing van Thijs Homan gaat in op het volgende: we leven in een tijdperk van een zich steeds verder uitbreidende lavastroom van audits, sturingstechnieken en monitoringtools. Tegelijkertijd wordt er geroepen dat we in organisaties 'terug moeten naar de bedoeling en de bezieling'. Hoe verhouden deze twee bewegingen zich tot elkaar? Welke kant zal het opgaan? Andere aandachtspunten zijn:

  • Het managen van organisaties als een spel van hoeders, slachtoffers, redders en vluchters.
  • Wie zal er gaan overwinnen?
  • Ligt het eigenlijk allemaal wel zo simpel en overzichtelijk?
  • Aandacht voor een nieuwe stem: de activistische doeners; wat maak je mee als je zelf iets gaat doen aan de bureaucratie?

Zie de website van de Nationale Controllersdag 2018* voor meer informatie en aanmelden.

* Deze linkt werkt niet meer.

Over Thijs Homan

Prof. dr. Thijs Homan is hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit. Daarnaast is hij ook zelfstandig adviseur, schrijver en veelgevraagd spreker. Zijn onderzoek gaat over organisatiedynamica, organisatieontwikkeling en verandermanagement. Daarbij werkt hij onder andere vanuit het perspectief van de sociologische complexiteits- en chaostheorie.

Prof. dr. Thijs Homan