OpenDag_Rechten_Vuisten_head_large.jpg
Universitair studeren, waar en wanneer jij wilt
Wij zijn de Open Universiteit. Open voor iedereen. Wij maken wetenschappelijke kennis voor iedereen bereikbaar. Samen werken onze wetenschappers, studenten en alumni aan vooruitgang. Aan een betere wereld. Dankzij ons activerend afstandsonderwijs studeer je in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt.

Activerend afstandsonderwijs

Ons onderwijs is altijd vernieuwend en kent veel vormen: serious games, interactieve virtuele werkgroepen, hoorcolleges, oefentoetsen en discussiefora.

Via de online leeromgeving heb je toegang tot het studiemateriaal, kun je bijdragen aan online discussies, lever je (tussentijdse) opdrachten in en volg je (online) groepsbijeenkomsten. Ook zijn er voor sommige mastercursussen fysieke bijeenkomsten in een van onze studiecentra in Nederland en Vlaanderen.

Op je eigen manier studeren betekent overigens niet dat je er alleen voor staat: via de online leeromgeving sta je direct in contact met je docenten en medestudenten en er zijn regelmatig fysieke bijeenkomsten waarbij je elkaar ‘live’ ontmoet. Ook onze tentamens proberen we zo flexibel mogelijk aan te bieden. Zo kun je bij verschillende mastervakken met een digitaal tentamen ervoor kiezen om het tentamen in een studiecentrum af te leggen of het thuis te maken, achter je eigen computer.
Vertragen en versnellen is mogelijk. Samen met onze studieadviseurs kijk je wat voor jou het meest ideale studietraject is en stel je een op maat gemaakt studieplan op, dat je op elk gewenst moment kunt aanpassen. Je studie is daardoor altijd in te passen in je leven en je werk.

Op negen wetenschapsgebieden bieden wij:

Bekijk ons hele studieaanbod