Premaster Gezondheidswetenschappen
-
Gezondheidswetenschappen
-
Deeltijd
-
5 EC - 30 EC
-
Nederlands
-
28 uur per studiepunt
-
Bepaal zelf je studietempo
-
Verkort je studie met vrijstellingen
-
Vanaf € 76,89 per studiepunt (zie tabblad Kosten)
-
Academisch jaar 2024-2025
Wat leer je in deze opleiding?
Voor wie is de opleiding bedoeld?
Voor iedereen die eerst een premaster moet volgen voordat toelating tot de masteropleiding Gezondheidswetenschappen mogelijk is. Je vindt hierover meer informatie in de studiegids.
Gezondheidswetenschappen studeren aan de Open Universiteit betekent …
- structuur, maar tegelijk veel vrijheid
- in je eigen tempo, flexibel en online studeren
- persoonlijke begeleiding en excellent studiemateriaal
- studieadvies op maat
- doorstromen van hbo naar een wo-master via een premaster
Opbouw
- PM0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek, vast startmoment, 15 studiepunten
- GB0002 Introductie in de gezondheidswetenschappen, variabel startmoment, 5 studiepunten
- GB0102 Introductie in de managementwetenschappen, variabel startmoment, 5 studiepunten.
In het jaarrooster staat wanneer een cursus start en wanneer er begeleiding is ingeroosterd. Na je toelatingsaanvraag hoor je hoeveel vakken uit de premaster je moet afronden voordat je met de master Gezondheidswetenschappen kunt beginnen.
Wil je meer weten over de inhoud, vraag dan de studiegids aan.
Jaarrooster
Studieduur
Vertragen of versnellen is soms mogelijk, je studieadviseur kan je daarbij adviseren. Als je niet alle vakken hoeft te volgen, ben je sneller klaar.
Academisch studeren op jouw manier
Deze premaster kun je goed combineren met je baan en sociale activiteiten: je studeert waar en wanneer jij wilt. Je bestudeert het lesmateriaal, maakt online opdrachten, volgt een beperkt aantal fysieke bijeenkomsten en bent online in contact met medestudenten en docenten. Samen met de studieadviseur kijk je naar het meest ideale studietraject voor jou, rekening houdend met je persoonlijke situatie. Flexibel en op maat studeren dus!
Begeleiding
Met vragen over de inhoud van een cursus, studietaak of het tentamen kun je terecht bij de docent van de cursus. Vragen over studieplanning of -voortgang kun je altijd stellen aan de studieadviseurs Gezondheidswetenschappen. Voor alle overige vragen kun je terecht bij de afdeling Service en informatie.
Begeleidingsbijeenkomsten
Na inschrijving voor de cursus gaat de aanmelding voor een online practicum meestal via de online leeromgeving van de cursus. Bij verplichte face-to-face-practica in een studiecentrum word je na aanmelding voor de cursus toegewezen aan een practicumgroep in het dichtstbijzijnde studiecentrum . Hiervan krijg je bericht. Het aantal plaatsen is beperkt, het kan dus voorkomen dat er een wachtlijst is bij deze cursussen. Lees altijd voor aanmelding de informatie bij de cursus op Studieaanbod of in de studiegids.
Tentaminering
Een online tentamen (digitaal individueel tentamen of digitaal groepstentamen) maak je meestal ’s avonds en soms ’s middags in het studiecentrum of thuis met geautomatiseerde online surveillance (proctoring). In het jaarrooster staat hoe en wanneer de cursus getentamineerd wordt. Binnen de inschrijfduur van 12 maanden heb je drie tentamenkansen. Na het succesvol afronden van een cursus ontvang je een certificaat.
Digitale omgeving
Op het Opleidingsportaal Gezondheidswetenschappen staat opleidingsspecifieke informatie vanuit de faculteit, bijvoorbeeld over de bereikbaarheid van medewerkers, afstuderen en hulpmiddelen bij de studie. Je hebt ook toegang tot een uitgebreide online bibliotheek.
Studiecentra
Aanmelden
Starten
Voorkennis
Toelating
Vrijstelling
Collegegeld
Wat kun je met jouw diploma?
Het feit dat je in jezelf hebt geïnvesteerd en op een academisch denk- en werkniveau kunt functioneren, is waardevol op de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in een beleids- of managementfunctie in een multidisciplinair team van bijvoorbeeld een gemeente, GGD, gezondheidsinstelling of ziekenhuis. Maar je kunt ook gaan werken als adviseur, beleidsmedewerker of manager in een staffunctie of als consultant. Daarnaast is het mogelijk om docent of onderzoeker te worden, bijvoorbeeld bij een universiteit, hbo-instelling of een onderzoeksinstituut. In alle gevallen ben je in staat om goed met betrokkenen te communiceren, hun problemen en processen te begrijpen, hun onderlinge verschillen te overbruggen en op zoek gaan naar oplossingen voor deze verschillen en problemen.