Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Read More
Een dier als dokter en man of vrouw
Afgelopen weken zijn twee minicolleges van OU-onderzoekers verschenen bij de Universiteit van Nederland: Op 8 mei was Theo Verheggen aan de beurt met zijn college ‘Hoe kan een dier jouw dokter zijn’. Op 17 mei, op de internationale dag tegen homofobie en transfobie, was dr. Mark Hommes er met zijn college ‘Hoe is het om een vrouw te zijn, terwijl je je een man voelt?’ Bekijk de uitzendingen!

Hoe kan een dier jouw dokter zijn?

Een kat doet mee in de behandelkamer van de psycholoog, een bezoekhond komt langs in het verpleeghuis, een paard helpt je persoonlijke coach. Kunnen dieren daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen, en moeten we dat eigenlijk wel willen? Dr. Theo Verheggen scheidt de zin van de onzin en vertelt ons hoe dieren echt een goede rol kunnen spelen in therapie.

Hoe is het om een vrouw te zijn, terwijl je je een man voelt?

Ben je een man of een vrouw? Het is de basis waarop wij mensen indelen. Maar wat als je je niet thuis voelt in dit hokje waar je bent ingedeeld en je liever van geslacht verandert? Buiten deze hokjes stappen vergt moed. Dr. Mark Hommes vertelt waar transgenders tegenaan lopen en hoe hier het beste mee valt om te gaan.

Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland biedt universitair docenten en hoogleraren de kans om speciaal voor een groot publiek een mini-college te geven. Elke werkdag komt om 20.30 uur zo'n college van 15 minuten online, op de website van de Universiteit van Nederland en YouTube, maar ook via Ziggo, NU.nl en de KLM (flight entertainment).


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items