Kennismakingscursus Cultuurwetenschappen

Maak kennis en leer via de minicursus

Het onderwijs van de Open Universiteit wordt activerend online aangeboden. In deze previewcursus word je vertrouwd gemaakt met deze manier van studeren waarbij gebruik gemaakt wordt van de digitale leeromgeving van de Open Universiteit. De kennismaking bestaat alleen uit de digitale leeromgeving van de Open Universiteit.

Deze minicursus biedt je, als aankomende student of belangstellende voor de opleiding Cultuurwetenschappen, een kijkje in de Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen, Culturele perspectieven op het klimaatdebat.

Als je je na deze kennismaking besluit in te schrijven voor de introductiecursus, krijg je toegang tot de volledige bijbehorende cursussite in de online leeromgeving, ontvang je het handboek De gemaakte planeet. Leven in het Antropoceen van Albert Faber en een reader met aanvullende teksten.

De meeste teksten zijn Nederlandstalig, een enkele tekst is in het Engels. De introductiecursus is opgebouwd uit drie blokken, die op elkaar voortbouwen. Begrippen die geïntroduceerd worden, keren in de loop van de cursus terug en worden uitgewerkt.

Om je een indruk te geven hoe de cursus is opgebouwd, hebben we in deze preview een paar onderdelen uit het begin van de introductiecursus overgenomen.

We bieden deze aan in wat we binnen de online leeromgeving de 'weekstructuur' noemen. In deze leeromgeving wordt de inhoud van de cursus namelijk verdeeld over het aantal weken dat voor de cursus is uitgetrokken.

Bekijk de minicursus