Kennismakingscursus Cultuurwetenschappen

Maak kennis en leer via de minicursus

Deze minicursus biedt u, als aankomende student of belangstellende voor de opleiding Cultuurwetenschappen, een kijkje in de Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen. Het onderwijs van de Open Universiteit wordt activerend online aangeboden. In deze previewcursus wordt u vertrouwd gemaakt met deze manier van studeren waarbij gebruikgemaakt wordt van de digitale leeromgeving van de OU, yOUlearn.

Deze kennismakingscursus, die een eerste impressie geeft van de Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen, bestaat alleen uit de digitale leeromgeving yOUlearn van de Open Universiteit. Mocht u na deze kennismaking besluiten in te schrijven voor de Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen, dan krijgt u toegang tot de bijbehorende cursussite in yOUlearn, ontvangt u het handboek, De duizelingwekkende jaren. Europa, 1900-1914, geschreven door Philipp Blom, dat onderdeel is van de cursus, en een reader met aanvullende teksten.

De Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen kent een thematische aanpak. Zes thema’s worden nader belicht, keren in de loop van de cursus terug en worden uitgewerkt. De thema's die uit het handboek zijn afgeleid, worden aangevuld met teksten in een gedrukte reader. Om u een indruk te geven hoe we deze thema's behandelen, hebben we in deze preview een paar onderdelen uit het begin van de Oriëntatiecursus overgenomen.

Maak kennis en leer via de kennismakingscursus Cultuurwetenschappen