Mastervariant Klinische kinder- en jeugdpsychologie

Een op de zeven kinderen in Nederland kampt met psychische problemen. De roep om professionele hulp neemt toe. Wil jij bijdragen aan goede jeugdzorg? En kinderen en jongeren met psychische problemen ondersteunen? Met deze nieuwe mastervariant ontwikkel je jezelf tot psycholoog in het werkveld van de kinder- en jeugdpsychologie.

Omdat voorkomen vaak beter is dan genezen, focust deze mastervariant op vroegtijdig ingrijpen. Je bestudeert problemen in de ontwikkeling vanaf de eerste duizend dagen tot en met de adolescentie. Daarbij benader je het kind in relatie tot de omgeving, en weeg je de biologische, psychologische en sociale factoren mee die daarop van invloed kunnen zijn. Op basis van actuele wetenschappelijke kennis leer je psychische problematiek te signaleren, diagnosticeren en behandelen.

Deze mastervariant is in deeltijd te volgen. Je studeert in je eigen tempo, waar en wanneer jij wilt. Daardoor is deze mastervariant ook zeer geschikt voor professionals die al in de jeugdzorg of ggz werken en zichzelf verder willen ontwikkelen.

De mastervariant start in september 2022. Aanmelden is nu mogelijk.

Studiegids aanvragen Studieadvies aanvragen