Opening academisch jaar

ALG_OAJ_logo40jr_2024_head_large.jpg

Opening academisch jaar

Maandag 2 september in het Mauritshuis in Den Haag

Dubbelfeest: de 40-jarige Open Universiteit viert op maandag 2 september het nieuwe academisch jaar 2024-2025. Van 18.00 tot 20.30 uur is iedereen van harte welkom in het Mauritshuis, Plein 29 in Den Haag. In de sfeervolle zalen van dit prachtige museum bieden we een bruisend programma over wat onze universiteit al veertig jaar zo uniek maakt, en wat er nog allemaal in het verschiet ligt op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Voorlopig programma

Hoofdpodium

  • Welkomstwoord door Nicole Ummelen, voorzitter College van bestuur, waarin zij de visie en ambities van de Open Universiteit schetst voor het nieuwe academische jaar en de verdere toekomst.
  • Maak kennis met alumnus Christel van de Wal, onze Open Universiteit-Ambassadeur van het jaar 2024. Rector magnificus Theo Bastiaens interviewt haar over een leven lang leren.
  • Docenten Jolien Pieters en Jannes Eshuis presenteren hun nieuwe onderzoek over hoe we studenten nog beter kunnen helpen met o.a. planning, concentratie en motivatie.

Parallel: meet and greet

  • Docenten, studenten en werkgevers praten je graag bij over wat de Open Universiteit te bieden heeft op het gebied van leven lang ontwikkelen, hybride flexibel onderwijs, digitalisering, onderzoek met impact.

Impressie

In deze aftermovie een sfeerimpressie van de opening academisch jaar in 2023. Benieuwd naar meer? Kijk dan ook de videoregistratie van alle redes.

Redes

Eerdere openingen academisch jaar