ALG_DiesNatalis2021_head_large.jpg
Dies natalis 2021
360° kijk op gezondheid
In het academisch jaar 2021-2022 viert de Open Universiteit haar 37-jarig bestaan. Op vrijdag 24 september 2021 vindt de viering van de 37e dies natalis plaats in Theater Heerlen. Het thema van deze dies is '360 graden kijk op gezondheid'. Tijdens de diesviering wordt een eredoctoraat uitgereikt, alsook de OU Wetenschapsprijs. De dies is online via livestream te volgen. De academische zitting begint om 15.00 uur.

Redes

Sprekers zijn: prof. dr. Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en prof. dr. Theo J. Bastiaens, rector magnificus Open Universiteit.

Eredoctoraat

Tijdens de academische plechtigheid overhandigt de Open Universiteit een eredoctoraat aan prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De erepromotor is prof. dr. Lilian Lechner, hoogleraar Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit.

OU Wetenschapsprijs

Volgens traditie wordt tijdens de viering ook de OU Wetenschapsprijs uitgereikt aan een onderzoeker verbonden aan de Open Universiteit die zich onderscheidt door uitzonderlijke onderzoeksprestaties.

Livestream

Vanwege de coronamaatregelen kan mogelijk slechts een beperkt aantal gasten de viering van de dies natalis in het Theater bijwonen. Daarom zal de academische zitting 24 september 2021 om 15.00 uur ook online, via een livestream op deze pagina te volgen zijn.

Binnenkort volgt hier meer informatie over het programma.

Eerdere diesvieringen