Bachelor Informatica (BSc)
Bachelor Informatica (BSc)
-
Informatica
-
Voltijd/deeltijd
-
180 EC
-
Nederlands
-
Bachelor of Science (BSc)
-
september/februari
-
28 uur per studiepunt
-
Bepaal zelf je studietempo
-
Verkort je studie met vrijstellingen
-
Vanaf € 76,89 per studiepunt (zie tabblad Kosten)
-
Beste opleiding volgens de NSE 2024!
-
Academisch jaar 2024-2025
Wat leer je in deze opleiding?
Voor wie is de opleiding bedoeld?
Informatica studeren aan de Open Universiteit betekent …
- starten vanaf 18 jaar of ouder, zonder toelatingseisen
- structuur, maar tegelijk veel vrijheid
- in je eigen tempo, academisch studeren
- je studie verkorten met vrijstellingen
- persoonlijke begeleiding en excellent studiemateriaal
- studieadvies op maat
- internationaal erkende universitaire titel Bachelor of Science (BSc)
Opzet
De kern van de bacheloropleiding bestaat uit samenhangende leerlijnen in de softwaretechnologie, informatiesystemen en communicatietechnologie, waarmee je jouw vakinhoudelijke kennis op een goed niveau brengt. Informatici werken vaak in een organisatorische en maatschappelijke context. De kennis, het begrip en het vermogen om dit in de dagelijkse werkzaamheden tot uiting te laten komen, doe je op in meerdere cursussen. Verder volg je vakken op het gebied van wiskunde en theoretische informatica. Je kunt ook kiezen voor verbreding, bijvoorbeeld richting managementwetenschappen of psychologie. Dat kan via de zogenaamde ‘vrije ruimte’.
De bacheloropleiding heeft diverse integrerende projecten, waaronder het Practicum ontwerpen en implementeren, dat de propedeuse afsluit, en het Afstudeerproject bachelor Informatica, dat de gehele bacheloropleiding afsluit.
Elk studiejaar organiseren we studiedagen voor onze studenten informatica, aan het begin van het begeleidingskwartiel.
Opbouw
Ieder studiejaar is ingedeeld in vier kwartielen en een zomerstop. De cursussen hebben een vast of variabel startmoment en zijn binnen deze structuur geprogrammeerd zodat je vooraf een realistisch studieplan kunt maken. Je bestudeert een vaste cursus binnen een kwartiel van 10 weken en rondt de cursus af met een tentamen in de 11e week. Soms loopt een cursus over twee kwartielen.
De opleiding kent twee startmomenten per jaar (september en februari). In het jaarrooster zie je wanneer een cursus is ingepland en wordt begeleid. Vertragen en versnellen is in overleg met jouw studieadviseur ook mogelijk, bijvoorbeeld door vooruit te werken of tijdens de zomerstop een cursus te bestuderen.
Studieduur
Academisch studeren op jouw manier
Begeleiding
Met vragen over studieaanpak of studieplanning kun je terecht bij je studieadviseur. Vragen over de inhoud van een cursus, studietaak of tentamen kun je stellen aan de docent van de cursus.
Studiedagen
Tentaminering
Je sluit de opleiding af met een afstudeerproject, waarbij je samen met enkele medestudenten werkt aan het ontwerp en de realisatie van een ICT-oplossing voor een specifiek probleem dat door een opdrachtgever of onderzoeker is ingebracht. De oplossing moet inpasbaar zijn in de context van de opdrachtgever en wetenschappelijk worden verantwoord.
Digitale omgeving
Via de online leeromgeving vind je het studiemateriaal, heb je contact met medestudenten en docenten en volg je groepsbijeenkomsten en colleges. Ook heb je toegang tot de uitgebreide online bibliotheek.
Studiecentra
Aanmelden
Voor een cursus met een variabel startmoment kun je je op elk gewenst moment aanmelden. Houd daarbij wel rekening met de geplande tentamendata. Heeft de cursus die je wilt gaan volgen een vast startmoment, dan adviseren wij je uiterlijk twee weken van tevoren aan te melden. In het jaarrooster zie je wanneer de cursussen exact starten en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.
Starten
Voorkennis
Toelating
Vrijstelling
Collegegeld
Het studiemateriaal, de begeleiding en tentamens zijn inbegrepen bij de prijs.