Certified Professional Program Business Controller

CPO_BUCO_18840_head_large.jpg

Certified Professional Program Business Controller

  • Managementwetenschappen
  • Contractonderwijs
  • Taal Nederlands/Engels
  • Start februari 2023
  • 560 studie uren
  • € 7.600,- (eenmalig) / € 7.800,- (10 termijnen)
  • Volledig online
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Zowel bij de overheid als de profitsector is er voortdurend behoefte aan mensen met een integrale deskundigheid op financieel-economisch en informatieverzorgend gebied. Ben jij de financiële professional die zich wil ontwikkelen tot een volwaardig business partner voor het management? Zoek jij naast theoretische verdieping de vertaling naar de praktijk en wil je je impact vergroten? Dan is het CPP Business Controller het programma voor jou.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben jij een ambitieuze financial die zich wil ontwikkelen tot moderne Business Controller?
Je hebt de ambitie om je rol te pakken als sparringpartner voor het management. Die past jou van nature, want je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je wilt je impact vergroten en legt verantwoording af wanneer je het management adviseert. Vakmatige verdieping zie je als verrijking en je vergaart graag de tools om die te vertalen naar de praktijk. Ben jij de financial die zich (verder) wil ontwikkelen als business controller? Dan is dit wellicht het programma voor jou.
 
Dit programma is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
Hét business programma voor moderne controllers!

In een omgeving waarin bedrijfsprocessen, informatiesystemen en externe kaders continu veranderen ben je als business controller een spin in het web voor directie en management. Je ondersteunt hen proactief bij het oplossen van operationele, tactische en strategische vraagstukken. Wil je je carrière als ambitieuze financial op een hoger niveau tillen? Dan is een gedegen kennis op het gebied van verslaggeving, governance, risicobeheersing en financieel management noodzakelijk.

Opbouw

Het programma Business Controller leidt je op tot financiële sparringpartner voor het management. Je doorloopt de volgende vier cursussen:
 
Controlling
Inhoudelijke kennis op het gebied van management accounting, management control en accounting information systems is onmisbaar voor de hedendaagse business controller. Krijg inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en bewaking.
 
Verdiep je in de financiële besluitvorming in organisaties. Je leert meer over corporate governance, financiering en financiële verslaggeving. Denk aan topics als: waardering en economische waarde creatie, externe verslaggeving en het interpreteren van financiële ratios, de rol van aandelen (eigen vermogen) en obligaties (vreemd vermogen) in het financieren van projecten, en de invloed van gedrag op financiële beslissingen.
 
Informatie uit financiële verslagen is cruciaal voor ieder die betrokken is bij de voorbereiding, monitoring, analyse of het gebruik van financiële boekhoudkundige informatie. Je leert hoe je de kwaliteit en nuttigheid van de financiële verslaglegging van een bedrijf kunt evalueren. Je leert verder hoe je (informatie in) financiële verslagen kunt gebruiken om de drijvende krachten achter de financiële prestaties van een bedrijf kritisch te evalueren om uiteindelijk een verwachte waarde van het bedrijf te bepalen.
 
Analytics is de nieuwste uitdaging voor organisaties die hun concurrenten voor willen blijven. In deze cursus leer je over de toegevoegde waarde van business analytics in de context van de control-functie. Bovendien leer je hoe beschrijvende statistieken en visualisatie je kunnen helpen bij besluitvorming, en hoe je data kunt inzetten om voorspellingen te maken. Je leert hands-on hoe data gebruikt kan worden om processen te automatiseren, te analyseren en beslissingen te maken.

Studieduur

Dit programma heeft een studiebelasting van circa 560 uur. Je doorloopt dit programma volgens een rooster.
Samen met onze studieadviseur kun je jouw studieplanning opstellen.

Begeleiding

Het Professional Program Business Controller beschikt over een online leeromgeving waarin je persoonlijke begeleiding krijgt van een inhoudsdeskundig universitair docent. De voertaal van de opleiding Business Controller is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren (minimaal 3 jaar) relevante werkervaring opgedaan in een financieel, econonomische rol) en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor februari 2023.
Het rooster kun je opvragen via de rode knop 'Contact' op deze pagina.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen € 7.600,-. Wil je liever in termijnen betalen? Dat is geen probleem. Je betaalt dan in 10 maandelijkse termijnen van € 780,-.
 
Over deze bedragen is geen btw verschuldigd, maar zijn wel exclusief de kosten van (eventuele) tekstboeken, waarvan in dit programma gebruik wordt gemaakt. Op de tab inhoud van dit programma staan de links naar de pagina’s van de cursussen, die onderdeel zijn van dit programma. Op deze pagina's is de informatie van de betreffende tekstboeken, indien daar gebruik van wordt gemaakt, terug te vinden.
 
Deze tekstboeken dien je dus zélf aan te schaffen.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op dit programma.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op dit programma.

Diploma

Bij succesvolle afronding van het programma behaal je het diploma Certified Professional Program Business Controller. Je ontvangt bovendien deelcertificaten voor elke cursus.

Contact

Wil je in contact komen met het Business Team voor meer informatie, samen een studieplan opstellen of een vrijblijvend adviesgesprek met onze studieadviseur of een docent? Dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. 
 
Ook voor een groepsinschrijving of een incompany-traject kun je contact met ons opnemen.