Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
U ziet advertenties die bij u passen en u kunt uw interesse delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
Schrijfpracticum 2: academisch schrijven
Cultuurwetenschappen | 4,3 EC | Voor dit product gelden ingangseisen
Code C51211
Prijsindicatie € 280
Schrijfpracticum 2 is een vervolg op de cursussen Schrijfpracticum 1 (C51111) of Schrijfvaardigheid (C05111). Doel van de cursus is het verhogen van de vaardigheid in het schrijven en beoordelen van teksten waarmee academici veelvuldig in aanraking komen.

Algemeen

Inhoud

Schrijfpracticum 2 is een vervolg op de cursus Schrijfpracticum 1 (C51111) of Schrijfvaardigheid (C05111). Doel van de cursus is het verhogen van de vaardigheid in het schrijven en beoordelen van teksten waarmee academici veelvuldig in aanraking komen. Voorbeelden van deze genres zijn onderzoeksverslag, (populair-)wetenschappelijk artikel en recensie. In de tentamenperiode schrijft u zelf twee teksten en beoordeelt u vier teksten die door andere studenten geschreven zijn. Aan de hand van het commentaar van twee medestudenten herschrijft u uw eigen teksten. Deze eigen teksten (in twee versies) en de beoordeling van het werk van anderen vormen samen het schrijfdossier dat u aan het eind van de rit inlevert.

Aanmelden

Ingangseisen

Een van de cursussen Schrijfpracticum 1 (C51111) en Schrijfvaardigheid (C05111) moet zijn afgerond. Studenten die de cursus Academisch Schrijven (CB0002) hebben afgerond, mogen niet aanmelden voor C51211 (Schrijfpracticum 2). Schrijfpracticum 2 staat alleen open voor opleidingsstudenten Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit.

Begeleiding

Begeleidingsvorm

Standaardbegeleiding. Er zijn vier tijdstippen per jaar waarop u kunt beginnen met de opdrachten. Begeleiding gaat deels elektronisch via de cursuswebsite in de digitale leeromgeving.

Docenten

Examinator: drs. Lieke van den Bulck MM.
Begeleiders: drs. Lieke van den Bulck MM en drs. Wil Michels.

Bereikbaarheidsoverzicht

Bereikbaarheidsinformatie docenten/examinatoren

Tentamen

Tentamenvorm

Opdracht.

Tentamentoelichting

Schrijfopdrachten
Data: er zijn vier tentamenperiodes waarin u twee teksten en vier beoordelingen schrijft en vervolgens een gereviseerde versie van uw twee teksten. Vóór u deelneemt aan een tentamenperiode, dient u de stof van de cursus bestudeerd te hebben.
In studiejaar 2017-2018 kunt u de cursus Schrijfpracticum 2 afronden in de volgende tentamenperiodes:
periode 1: 25 augustus – 2 november
periode 2: 3 november – 11 januari
periode 3: 12 januari – 22 maart
periode 4: 23 maart – 31 mei

Tentamendata

Volgens afspraak.

Meer info

Digitale leeromgeving

De meeste cursussen bieden op de cursussite in de digitale leeromgeving een studentenforum of discussiegroep. Hier kunt u met medestudenten en - in het geval van de discussiegroep ook de met begeleider - informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.