Certified Professional Course Business Analytics

STG_BDK_MAMAN_MABPM_13006_head_large.jpg
Certified Professional Course Business Analytics
 • Managementwetenschappen
 • 5 EC
 • 1750
De Certified Professional Course Business Analytics laat jou het veld van Business Analytics verder verkennen vanuit een managementperspectief. Wereldwijd zijn er veel trends op het gebied van digitalisering. Deze course is bedoeld om managers uit te rusten met de nodige kennis om de belangrijkste elementen van de transformatie binnen ondernemingen te stimuleren, beter te leren begrijpen en te beheren. ‘Data rich environments’ zijn van cruciaal belang om de dienstverlening voor klanten en stakeholders te verbeteren. Het is noodzakelijk om te erkennen hoe het organiseren, reguleren, analyseren en implementeren van een cohorente data strategie, aanzienlijke business value kan opleveren.  Dit vereist een beter begrip van de drie Business Analytics typen en bijbehorende mechanismen en tools ter ondersteuning van de besluitvorming.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

 • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
 • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
De course start met een introductie over data strategie en het creëren van business value voortkomend uit Big Data Analytics. Daarna worden drie typen Business Analytics (descriptive, predictive en prescriptive) geïntroduceerd. Vervolgens worden de volgende elementen bespoken, die van belang zijn voor het managen van data-rich environments: privacy en ehtiek van data, het creëren van business value door social media analytics, service innovation, de kracht van data analytics bij het maken van beslissingen en belangrijke elementen om Business Analytics projecten te managen.

Leerdoelen

 • Kennis hebben van data strategie en hoe Big Data en Business Analytics bedrijfswaarde kunnen toevoegen.

 • De drie typen Business Analytics technieken begrijpen: descriptive, predictive (data mining, text, web en social media analytics) en prescriptive analytics (optimisation and simulation).

 • Kennis vergaren over tools en technieken, verschillen, toepassingsgebieden en ondersteuning voor besluitvorming voor elk van de drie typen Business Analytics.

 • Het belang leren van data-/informatiebeheer en governance voor succesvolle initiatieven op het gebied van Business Analytics.

 • Identificeer belangrijke elementen en ‘best practices’ om Business Analytics projecten met success te beheren.

 • Kennis hebben van privacyprincipes en –regelgeving met betrekking tot persoonsgegevens/informatie en de rol van ethiek in Business Analytics.

 • Pas theoretische kennis toe om een eindevaluatierapport samen te stellen dat de analyse van bestaande Business Analytics initiatieven en aanbevolen veranderingen beschrijft om data-driven decision-making via Business Analytics te verbeteren in een real-life case organisatie.

 

Studieduur

Circa 7 weken. Studiebelasting bedraag 16 - 20 uur per week en in totaliteit circa 140 uur.
Hiervoor krijg je 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Voertaal van deze professional course is Engels.
 

Toelating

 • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
 • Enkele jaren relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Op elk gewenst moment (in overleg).

Prijsinformatie

Totaalbedrag voor deze module is € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om in te schrijven voor het hele CPP Smartservices. De prijs van dit CPP bedraagt € 6495,- (vier onderdelen). Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Fiscale aftrekbaarheid

Dit bedrag is all-in. Er zijn geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW. Betaal je de opleiding zelf? Dan zijn de studiekosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt u een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Smartsevices en yOUrMBA.