Certified Professional Course Blockchain a practical approach

STG_BDK_MAMAN_MABPM_13006_head_large.jpg
Certified Professional Course Blockchain a practical approach
  • Managementwetenschappen
  • 5 EC
  • Vanaf € 1750
Deze module biedt grote duidelijkheid en inzicht over de krachtige mix van economische, sociale, technische en juridische componenten die zorgen voor vertrouwen in de onderliggende blockchain.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

  • Personen die binnen hun eigen organisatie oog hebben voor verbeteringen en hier meer kennis over willen vergaren
  • Personen die hun eigen ontwikkeling een boost willen geven/naar een hoger niveau willen tillen
De module biedt grote duidelijkheid en inzicht over de krachtige mix van economische, sociale, technische en juridische componenten die zorgen voor vertrouwen in de onderliggende blockchain. We gaan in op blockchain fundamenten, mogelijkheden, uitdagingen en de technische en sociale problemen. Studenten leren verschillende innovatiestrategieën en analyseren business cases (best & worst). Dezemodule leert je de fundamenten van Blockchain-technologie en de betekenis van gedecentraliseerde, gecodeerde gegevensopslag voor bedrijven en instellingen. De module biedt een overzicht van de blockchain: de voordelen ten opzichte van eerdere technologie, hoe transacties worden opgeslagen op de blockchain, hoe blockchain mining werkt via consensus, private versus publieke blockchains, concepten van cryptografie en slimme contracten.
Je leert over de kansen die blockchain biedt op het gebied van slimme contracten, proof of ownership, payment rails, immutable ledger, geldtransacties en micro-transacties. De module zal de toepassing demonstreren van blockchain-technologie op verschillende gebieden, waaronder identiteitsbeheer, supply chain, gebruik in onroerend goed en FinTec. Daarnaast behandelt de cursus technologieplatformen van blockchain, zoals Hyperledger (IBM) en Interledger (Ripple). We duiken verder in de technologie, het verschil in blockchains, welke vragen er gesteld moeten worden alvorens een traject opgestart wordt en hoe het proces van het ontwikkelen van een blockchain applicatie eruitziet.

Studieduur

Circa 7 weken. Studiebelasting bedraag 16 - 20 uur per week en in totaliteit circa 140 uur.
Hiervoor krijg je 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundige universitair docent. Voertaal van deze professional course is Engels. In overleg met de docent is het inleveren van een opdracht in het Nederlands mogelijk.

Toelating

  • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
  • Enkele jaren relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Op elk gewenst moment (in overleg).

Prijsinformatie

Totaalbedrag voor deze module is € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om in te schrijven voor het hele CPP Smartservices. De prijs van dit CPP bedraagt € 6495,- (vier onderdelen). Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt u een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Smartservices en yOUrMBA.