Certified Professional Course Smart Sustainable Economy

MW_CPPSSE_head_large.jpg

Certified Professional Course Smart Sustainable Economy

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Engels
 • Certificaat
 • Starten: doorlopend
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
 
Ben je een professional die zich binnen de organisatie bezig houdt met duurzaamheid en het handelingsperspectief op dit gebied wil versterken?


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor professionals die zich binnen hun organisatie bezighouden met duurzaamheid en het handelingsperspectief op dit gebied willen versterken.
We staan aan de vooravond van een nieuwe industriële revolutie. Daarbij speelt digitalisering niet alleen een belangrijke rol, maar ook de noodzaak om meer duurzaam te produceren en consumeren. Steeds vaker realiseren we ons dat innovatieve technologieën de transitie naar een meer duurzame economie kunnen versnellen. Deze Professional Course gaat over een duurzame economie en de positieve en negatieve invloed die slimme technologieën daarbij kunnen hebben. In deze cursus gaan wij in op vier thema’s:
 • Slimme energiesystemen. Innovatieve technologieën kunnen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van energiebesparingen en verduurzaming van de energievoorziening.
 • Slimme steden en mobiliteit. Wat voor impact hebben technologieën zoals 3D printen, zelfrijdende auto’s op mobiliteit en transport?
 • Slim afvalbeheer. Hierbij gaat het om het voorkomen van afval, en om het slim hanteerbaar maken van afval.
 • Slim bouwen. Hoe kunnen we technologie gebruiken voor het duurzaam bouwen van woningen en bedrijfspanden?
Op basis van de leerstof over deze thema’s -met praktijkvoorbeelden- ben je in staat de vertaalslag te maken naar je eigen professionele situatie. Je krijgt inzicht in recente ontwikkelingen, kansen van nieuwe technologieën, maar ook barrières en randvoorwaarden om slimme technologieën te adopteren.
 
De leerstof bestaat uit video’s, een webinar, artikelen en opdrachten. De cursus wordt afgerond met een eindopdracht.
De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP SustainabilityCPP Smart Services en yOUrMBA.
 
Daarnaast maakt een game deel uit van deze cursus. In de serious game Conquest for Paradise ervaar je zelf welke impact verschillende sectoren hebben in de huidige economische situatie, maar ook wat er nodig is om de wereld weer in balans te brengen. De game vertegenwoordigt de complexiteit van de duurzaamheidstransitie. Deze game wordt tijdens een bijeenkomst van een dag gespeeld. Deze game wordt op locatie verzorgd (Brightlands Smart Services Campus (5de etage), Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen). Na afloop van de game maak je een reflectie-opdracht binnen yOUlearn de leeromgeving van de OU. Deze game wordt minimaal twee keer per jaar aangeboden.
 
Deze cursus is bedoeld voor professionals die zich binnen hun organisatie bezighouden met duurzaamheid en het handelingsperspectief op dit gebied willen versterken.
 
Smart Sustainable Economy wordt aangeboden in samenwerking met Smart Climate Opportunities.
 
Deze game wordt op locatie verzorgd (Brightlands Smart Services Campus (5de etage), Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen). Na afloop van de game maak je een reflectie-opdracht binnen yOUlearn de leeromgeving van de OU.

Partners

SCO logo

Studieduur

Circa 7 weken. Studiebelasting bedraag 16 - 20 uur per week en in totaliteit circa 140 uur.
Hiervoor krijg je 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig docent.

Toelating

 • HBO werk- of denkniveau
 • Enige relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Op elk gewenst moment (in overleg).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de 'aanmeldknop' op deze pagina.
Indien u een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend adviesgesprek, een groepsinschrijving of een incompany-traject, dan kunt u een email sturen naar E you@ou.nl of dit telefonisch aangeven via 045-576 2777.

Prijsinformatie

Voor een losse module bedragen de opleidingskosten bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-.
 
Bovenstaande bedragen zijn all-in. Er zijn dus geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW.
 
Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek naar: studiekosten.
 
Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op Certified Professional Programs.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Sustainability, CPP Smart Services en yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over deze specifieke Certified Professional Course, een flyer of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777. Ook voor een groepsinschrijving of een incompany-traject kunt u contact met ons opnemen.