Certified Professional Course Smart Sustainable Economy

MW_CPPSSE_head_large.jpg

Certified Professional Course Smart Sustainable Economy

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Engels
 • Certificaat
 • Starten: doorlopend
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Inschrijfduur 6 maanden
 • Stapelbaar en bouwblok MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
 • Dit product is tijdelijk niet leverbaar
 
Ben je een professional die zich binnen de organisatie bezig houdt met duurzaamheid en het handelingsperspectief op dit gebied wil versterken?


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor professionals die zich binnen hun organisatie bezighouden met duurzaamheid en het handelingsperspectief op dit gebied willen versterken.
We staan aan de vooravond van een nieuwe industriële revolutie. Daarbij speelt digitalisering niet alleen een belangrijke rol, maar ook de noodzaak om meer duurzaam te produceren en consumeren. Steeds vaker realiseren we ons dat innovatieve technologieën de transitie naar een meer duurzame economie kunnen versnellen. Deze Professional Course gaat over een duurzame economie en de positieve en negatieve invloed die slimme technologieën daarbij kunnen hebben. In deze cursus gaan wij in op vier thema’s:
 • Slimme energiesystemen. Innovatieve technologieën kunnen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van energiebesparingen en verduurzaming van de energievoorziening.
 • Slimme steden en mobiliteit. Wat voor impact hebben technologieën zoals 3D printen, zelfrijdende auto’s op mobiliteit en transport?
 • Slim afvalbeheer. Hierbij gaat het om het voorkomen van afval, en om het slim hanteerbaar maken van afval.
 • Slim bouwen. Hoe kunnen we technologie gebruiken voor het duurzaam bouwen van woningen en bedrijfspanden?
Op basis van de leerstof over deze thema’s -met praktijkvoorbeelden- ben je in staat de vertaalslag te maken naar je eigen professionele situatie. Je krijgt inzicht in recente ontwikkelingen, kansen van nieuwe technologieën, maar ook barrières en randvoorwaarden om slimme technologieën te adopteren.
 
De leerstof bestaat uit video’s, een webinar, artikelen en opdrachten. De cursus wordt afgerond met een eindopdracht. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP SustainabilityCPP Smart Services en yOUrMBA.
 
Conquest for Paradise: serious game over de transitie naar een duurzame samenleving was eigenlijk een onderdeel van deze course, maar aangezien dit ivm de corona maatregelen niet mogelijk is om dit face 2 face te verzorgen, is hiervoor een vervangende opdracht gemaakt die qua omvang gelijkwaardig is (8 uur game, 1 uur reflectie), en die studenten laat nadenken over hoe verschillende industrieën de overgang naar duurzaamheid beïnvloeden en over de gevolgen van een transitie naar duurzaamheid op het eigen gedrag. Het gaat dan om inleidende wetenschappelijke artikelen over de grootste uitdagingen voor sectoren zoals overheid, financiële sector, voedingsindustrie, bouw en energiesector in het kader van de overgang naar een duurzame aanpak of duurzame bedrijfsmodellen.
 
Deze cursus is bedoeld voor professionals die zich binnen hun organisatie bezighouden met duurzaamheid en het handelingsperspectief op dit gebied willen versterken.
 
Smart Sustainable Economy wordt aangeboden in samenwerking met Smart Climate Opportunities.

Partners

SCO logo

Studieduur

Circa 7 weken. Studiebelasting bedraag 16 - 20 uur per week en in totaliteit circa 140 uur.
Hiervoor krijg je 6 maanden inschrijfrechten.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig docent.

Toelating

 • HBO werk- of denkniveau
 • Enige relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Aanmelden

Aanmelden voor deze course is niet meer mogelijk vanaf 1 augustus 2022.

Prijsinformatie

Voor een losse module bedragen de opleidingskosten bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-.
 
Bovenstaande bedragen zijn all-in. Er zijn dus geen bijkomende kosten en de opleiding is vrijgesteld van BTW.

Fiscale aftrekbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. In plaats hiervan komt het STAP-budget.
 
Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is een subsidie voor werkenden en werkzoekenden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Nu de fiscale aftrek scholingskosten per 1 januari 2022 vervalt, vervangt het STAP-budget deze regeling. Meer informatie lees je op de website van rijksoverheid.nl.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van het CPP Sustainability, CPP Smart Services en yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over deze specifieke Certified Professional Course, een flyer of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl of 045-5762777. Ook voor een groepsinschrijving of een incompany-traject kunt u contact met ons opnemen.