Certified Professional Program Applied Studies in Management

APS_head_large.jpg

Certified Professional Program Applied Studies in Management

 • Your Academy
 • 30 EC
 • Taal Nederlands
 • CPP diploma
 • Start september 2022
 • € 7.995,- (eenmalig) / € 8.200,- (10 termijnen)
 • Blended: online + face 2 face bijeenkomsten
 • Locatie Utrecht
 • Inschrijfduur 12-14 maanden
 • Bouwblok voor MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Wil jij je managementstijl verder ontwikkelen om aan de top te komen? Wil je de meest recente kennis over management op het gebied van besluitvorming, mobilisatie en werkprocessen toepassen in jouw organisatie? Het Professional Program Applied Studies in Management biedt jou waardevolle inzichten waarmee je je managementkwaliteiten verder kunt ontwikkelen. Wil jij je carrière als manager van de toekomst versnellen? Dan is het MBA stamjaar Applied Studies in Management de ideale opleiding voor jou!


Wat leer je in deze opleiding?

Het Certified Professional Program Applied Studies in Management biedt jou een goede bedrijfskundige basis met de courses Strategy in dilemmas, Organisational diagnosis, Identity design, Financial business steering, Strategic management of information systems, Cyber security en/of Design Thinking. Je krijgt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van management in een praktijkgericht programma op academisch niveau. De opgedane kennis kun je direct toepassen in de praktijkopdrachten. Daarvoor leggen we een stevig management-theoretisch fundament. Jouw eigen werksituatie maakt een belangrijk deel uit van de opleiding, waarbij de Applied Studies in Management studie een optimale mix tussen theorie en praktijk biedt. Wil jij je managementkwaliteiten een boost geven? Wil je meer leren over verandermanagement, zelfsturende teams en het optimaliseren van organisatiedoelstellingen? Dan is het programma Applied Studies in Management dé opleiding voor jou!

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Wil jij het verschil maken in jouw organisatie met de nieuwste inzichten op managementgebied? En heb je minimaal vier jaar relevante werkervaring op hbo of wo-niveau? Dan is de opleiding Applied Studies in Management de juiste keuze om je carrière te versnellen en je te ontwikkelen tot de manager van de toekomst. Met het Applied Studies in Management programma verreik je je bedrijfskundige kennis op masterniveau. Je vergaart inzichten in hoe je organisatiedoelstellingen kunt bereiken door verbeteringen op managementniveau te realiseren, van zelfsturende teams tot de mobilisatie van werknemers en innovatieve werkprocessen. Wil jij je eigen ontwikkeling als manager naar een hoger niveau tillen? Schrijf je dan in voor het Professional Program Applied Studies in Management!

Een CPP volgen bij Your Academy betekent.....

 
 • een mix tussen theorie en praktijk 
 • studeren op academisch niveau
 • een combinatie van online activerende onderwijs en/of contactmomenten
 • in je eigen tempo, flexibel en online studeren
 • begeleiding door inhoudsdeskundige universitair docenten
 • na succesvolle afronding een CPP diploma 
 •  een programma opgebouwd uit meerdere CPC’s
 • een eerste stap richting een mogelijke MBA
 
Rob Schouten

Your MBA student

“De vakken strategie en organisatiekunde hebben mij veel inzicht opgeleverd. In het vak ‘Strategy in dilemmas’ ga je dieper in op de strategie van je organisatie, ga je met theorie aan de slag en pas je dit toe binnen je bedrijf. Ook ga je gesprekken aan met mensen binnen het bedrijf over waar de strategie vandaan komt en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Dat heeft mij inzicht gegeven. Op het gebied van organisatiekunde deed ik eigenlijk helemaal niks. Het vak ‘Organisational diagnosis’ heeft er in zeven weken voor gezorgd dat ik de organisatie beter snap. Je spreekt met collega’s uit de organisatie en werkt een verslag uit. Het vak laat je begrijpen hoe de organisatie is opgericht, waar het vandaan komt, welke keuzes er in het verleden gemaakt zijn, maar ook wat er anders en beter kan. Je doet ook verbetervoorstellen in je verslag”

Het Professional Program Applied Studies in Management bestaat uit 7 courses, waarvan je er 6 dient te volgen (waaronder de course Design Thinking). Nadat je alle 6 de onderdelen succesvol afgesloten hebt, ontvang je het Certified Professional Program diploma Applied Studies in Management. Het programma Applied Studies in Management is daarnaast in te brengen als jouw eerste jaar van onze Your MBA opleiding.
 
Op basis van de cursussen vergaar je de skills en tools om succesvol management te voeren in jouw organisatie: je leert hoe je tot goede besluitvorming komt en op welke manier je werkprocessen efficiënt inricht. In het programma Applied Studies in Management bieden we de volgende courses aan: Design Thinking, Strategy in dilemmas, Organisational diagnosis, Identity design, Financial business steering, Strategic management of information systems en Cyber security. Deze courses zijn ook los te volgen.

Opbouw

Strategy in dilemmas
Met welke dilemma’s en paradoxen krijg je te maken in jouw organisatie? Strategie en strategisch management zijn alledaagse termen geworden in een snel veranderende (economische) omgeving. De course Strategy in dilemmas geeft inzicht in de belangrijkste concepten rondom de strategie van organisaties. 

Organisational diagnosis
Hoe zitten organisaties in elkaar en welke verschuivingen in het denken hebben er de laatste jaren plaatsgevonden? In de course Organisational diagnosis maak je kennis met kernbegrippen en concepten op het gebied van organiseren. Je leert de belangrijkste bouwstenen en keuzes in de inrichting en vormgeving van organisaties in onderlinge samenhang gebruiken. 

Identity design
In een tijd van continue en snelle veranderingen, bijvoorbeeld door de steeds toenemende digitalisering, stellen hedendaagse organisaties steeds vaker vragen over hun identiteit. Wie zijn wij als organisatie? Hoe ziet de buitenwereld ons als organisatie? In de course Identity design van de opleiding Applied Studies in Management bespreken we de meest recente wetenschappelijke inzichten rond deze en gelijkwaardige vragen. 

Financial business steering
Op welke manier gebruik je als manager financiële informatie om de juiste beslissingen te nemen en verantwoording af te leggen over de besturing van de organisatie? In de course Financial business steering leer je meer over de financiële besturing van organisaties en de daaraan gerelateerde besluitvorming, bewaking en verantwoording. 

Strategic management of information systems
De enorme vooruitgang op het gebied van informatietechnologie in de afgelopen decennia levert serieuze uitdagingen op voor de besluitvorming van organisaties. Welke potentiële strategische rol speelt informatietechnologie? Wat is de impact van technologische innovaties, zoals cloud computing, data-analyse en het Internet of Things? In deze cursus vergaar je inzicht in waarom strategisch management van informatiesystemen en informatietechnologie essentieel is voor het succes van een organisatie. 

Cyber security
Risicomanagement en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) spelen een belangrijke rol in cyber security. De course Cyber Security geeft een introductie tot de organisatorische aspecten rondom cybersecurity en cybercrime. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de certificering van informatiebeveiliging, risicomanagement en de AVG. Tot slot geeft deze cursus een overzicht van de belangrijkste nationale en internationale strafrechtelijke wet- en regelgeving op het gebied van cybercrime. 
 
Design Thinking
Design Thinking hoor je op steeds meer plaatsen terugkomen, maar wat is het precies en hoe kun je deze methode toepassen om oplossingen te ontwikkelen voor complexe problemen? In de course Design Thinking leer je de verschillende fases van Design Thinking kennen (empathize, define, ideate, prototype en test) en leer je welke elementen een  implementatieplan bevat. Daarnaast ga je meteen aan de slag gaan met het toepassen van alle kennis op een project waarbij je zelf daadwerkelijk een complex probleem gaat oplossen.

Studieduur

De opleiding Applied Studies in Management kent een omvang van 30 ec, wat gelijkstaat aan een studiebelasting van circa 840 uur. Je volgt in dit programma zes courses, die elk een studieduur kennen van circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt 16-20 uur per week. Je doorloopt dit programma volgens een rooster. 
 
Je kunt de courses Design Thinking, Strategy in dilemmas, Organisational diagnosis, Identity design, Financial business steering, Strategic management of information systems en Cyber security ook los volgen. Een losse course heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. De losse courses zijn te volgen binnen het rooster.

Begeleiding

Het Professional Program Applied Studies in Management wordt aangeboden in een ‘gemengde’ (blended learning) opzet: online onderwijs aangevuld met een gezamenlijke kick-off bijeenkomst per vak course. Je hebt dus 5 of 6 fysieke kick-off bijeenkomsten in dit programma (afhankelijk van de courses die je kiest).

Studieadvies

Heb jij behoefte aan studieadvies, omdat je bijvoorbeeld wil weten of het programma bij jou past of omdat je een afwijkend studietempo voor ogen hebt? Neem dan contact op via de Contact-knop op deze pagina om een afspraak te maken met een van onze studieadviseurs. De studieadviseur bespreekt jouw vragen, voorziet je van informatie en kan desgewenst een studieplan met jou opstellen.  

Toelating

Als toekomstig managementexpert beschik je over een afgeronde hbo of universitaire opleiding. Je hebt daarnaast minstens vier jaar relevante werkervaring en de ambitie om door te groeien naar een management of bestuursfunctie, of naar ondernemerschap als intrapeneur of entrepeneur. Afhankelijk van jouw achtergrond kan een aanbevelingsbrief van je werkgever, een eigen motivatiebrief met je doelstelling of een intakegesprek met onze studieadviseur onderdeel uitmaken van je toelating tot de opleiding Applied Studies in Management.  

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor september 2022. Wil je het rooster ontvangen? Stuur dan een email naar you@ou.nl

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

Dit programma is onderdeel van Your MBA. De opleidingskosten zijn bij eenmalige betaling € 7.995,-.
Het is tevens mogelijk om te betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 820,-.
 
Kies je voor een losse course dan bedragen de opleidingskosten bij eenmalige betaling € 1.500,-.
 
Over deze bedragen is geen btw verschuldigd, maar zijn wel exclusief de kosten van (eventuele) tekstboeken, waarvan in dit programma gebruik wordt gemaakt. Op de pagina’s van de losse courses is de informatie van de betreffende tekstboeken, indien daar gebruik van wordt gemaakt, terug te vinden.
 
Deze tekstboeken dien je dus zélf aan te schaffen.
 
Wil je aanvullende courses volgen bovenop de 6 verplichte onderdelen van dit programma? 
Informeer dan naar de mogelijkheden bij het Team Professional Programs.

Fiscale aftrekbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. In plaats hiervan komt het STAP-budget.
 
Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is een subsidie voor werkenden en werkzoekenden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Nu de fiscale aftrek scholingskosten per 1 januari 2022 vervalt, vervangt het STAP-budget deze regeling. Meer informatie lees je op de website van rijksoverheid.nl.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Het Certified Professional Program Applied Studies in Management kan worden ingebracht als eerste jaar in yOUrMBA, een praktijkgerichte MBA opleiding op academisch niveau. Het programma Applied Studies in Management is echter ook los te volgen. Na succesvolle afronding van de losse courses ontvang je een Certified Professional Program diploma Applied Studies in Management. Naast het CPP diploma ontvang je deelcertificaten voor elk van de modulen. 

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.