Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
U ziet advertenties die bij u passen en u kunt uw interesse delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
CPP Gecertificeerd Databaseontwikkelaar
Informatica en informatiekunde | 12,9 EC | Voor dit product gelden ingangseisen
Code CPPDO
Prijs € 6495
In deze eenjarige cursus leert u databases te ontwerpen, te bevragen met SQL en te beheren en bedrijfsregels op te stellen en te implementeren. Ook leert u bestaande, verouderde en vervuilde databases te herontwerpen.

Algemeen

Beschrijving

In deze eenjarige cursus leert u databases te ontwerpen, te bevragen met SQL en te beheren en bedrijfsregels op te stellen en te implementeren. Ook leert u bestaande, verouderde en vervuilde databases te herontwerpen.

De opleiding biedt een grondige kennismaking met relationele databases en SQL. U leert  een moderne ontwikkelaanpak door middel van model-driven development (MDD) en u leert eenvoudige applicaties te realiseren die gebaseerd zijn op een database.

In een afsluitend practicum gaat u aan de slag met een realistische casus waarbij dataconversie een belangrijke rol speelt: een verouderd systeem moet worden verbouwd met 'onder de motorkap' allerlei historische vergroeiingen en bugs.

De opleiding combineert theoretische diepgang met veel praktijkgerichte opdrachten. Gekozen is voor een didactisch verantwoorde opzet met voldoende tijd om het geleerde te laten bezinken en te oefenen.

Beschrijving vervolg

De opleiding is opgebouwd uit drie delen.

Deel 1: U maakt op een gedegen manier kennis met databases, het fundament onder alle IT-toepassingen waarbij informatie moet worden bewaard. De problematiek rond databases is sinds de opkomst van de IT onverminderd belangrijk en lastig gebleken. Veel aandacht gaat uit naar relationele databases. U leert de querytaal SQL gebruiken.

Deel 2: U gaat aan de slag met model-driven development (MDD), een ontwikkeltechnologie waarbij modellen direct worden omgezet in werkende applicaties. Langs deze weg wordt een iteratief en in wezen experimenteel proces van databaseontwikkeling ondersteund. U voert dit proces uit aan de hand van voorbeelden, informatiepatronen en opdrachten. U leert eenvoudige applicaties te realiseren die gebaseerd zijn op een database.

Deel 3: In een practicum werkt u aan een realistische casus, het historisch vergroeide informatiesysteem van een explosief gegroeide pakketvervoerder. U maakt gebruik van reverse engineering en leert greep te krijgen op de complexe modelleer- en dataconversieproblematiek, waarbij u het denkwerk doet en de software het routinewerk.

De begeleiding bestaat uit online bijeenkomsten in de vorm van een virtuele klas op een vaste avond in de week, in een frequentie van eens per week of een keer per twee weken. Deze begeleidingsvorm biedt veel flexibiliteit en betekent een grote besparing van reistijd in vergelijking met contactbijeenkomsten. U moet zich actief voorbereiden op de begeleidingsavonden door vooraf een deel van het studiemateriaal te bestuderen en door het inleveren van opdrachten. Om voor certificering in aanmerking te komen moet u geslaagd zijn voor alle toetsen en opdrachten die deel uitmaken van de opleiding. De groepsgrootte ligt tussen drie en tien personen.

Studieduur

De opleiding is goed te combineren met een baan en duurt ruim een jaar.
U moet rekening houden met een tijdsinvestering van tien uur per week.

Cursusmateriaal

In het Certified Professional Program Databaseontwikkelaar wordt onder andere gebruikgemaakt van onderstaande cursussen, in combinatie met extra studiemateriaal, aparte begeleidingsbijeenkomsten, praktijkgerichte opdrachten en alternatieve vormen van toetsing.

Databases
Model-driven development
Ontwikkelpracticum

Aanmelden

Bedoeld voor

Iedereen die werkt of wil gaan werken in de IT en die databases wil leren ontwerpen, beheren, bouwen en verbouwen. De opleiding vormt een goede basis voor een startfunctie in de IT en is ook interessant voor ervaren IT-ers die een moderne aanpak willen leren met behulp van MDD.

Ingangseisen

Er gelden geen formele toegangseisen. Deelnemers moeten wel rekening houden met een opleiding op hbo/wo-niveau. U moet beschikken over goede analytische vaardigheden en plezier hebben in het oplossen van abstracte problemen. Noodzakelijke programmeerkennis en -vaardigheid zult u tijdens de opleiding verwerven.

Als u twijfelt of behoefte heeft aan meer informatie, kunt u ons altijd mailen via mst@ou.nl

Startmoment

De geplande nieuwe groep met startdatum 4 december 2017 gaat definitief van start. U kunt zich nog online inschrijven en het rooster kunt u opvragen via mst@ou.nl.

Indien u tot 4 weken vóór de startdatum inschrijft, dan kunnen we u een vroegboekkorting aanbieden van € 500,- op het totaalbedrag.

Aanmelden

Betaalt u zelf de opleiding? Dan geldt voor u dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst en zoek naar: studiekosten.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op Certified Professional Program.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden

Prijsinformatie

Totaalbedrag bij eenmalige betaling € 6.495,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 12 termijnen van € 585,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd. Indien u tot 4 weken vóór de startdatum inschrijft, dan kunnen we u een vroegboekkorting aanbieden van € 500,- op het totaalbedrag.

Begeleiding

Locatie

De opleiding wordt volledig door middel van online avondbijeenkomsten begeleid.
Voor de opleiding hoeft dus niet gereisd te worden naar een opleidingslocatie. Op voorwaarde dat men beschikt over goede internetfaciliteiten kan de opleiding vanaf iedere locatie worden gevolgd.

Tentamen

Samenstelling

Meer info

Naam van contactpersoon

Team Professional Programs

Telefoon van contactpersoon

045 576 2777

Emailadres van contactpersoon

mst@ou.nl

Brochures beschikbaar

U kunt een brochure over de opleiding bestellen of downloaden.